Jump to content

Moram li strahovati?


gavro77

Preporučene objave

Pozdrav opet.

Dakle prije četiri godine,tamo 2013.izvršio sam prijepis auta s još jednom osobom,pri tome ta osoba je kopirala moju,tada valjanu putovnicu RH.Ta putovnica je istekla iste godine.No kako se poslije ispostavilo osoba koja je kopirala u dva primjera na papiru moju putovnicu bavila se kaznenim djelima.Pitanje je dakle-da li osoba išta može napraviti s nečijom na papiru fotokopiranom putovnicom-iako je ista istekla...dakle od kradje identiteta na dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tvoje podatke ionako ima na ugovoru, pa ako ih negdje misli iskoristiti, može, ali kopiju putovnice može iskoristiti jedino npr. kod neke komunikacije preko Interneta na stranicama koje zahtijevaju sken osobne isprave radi identifikacije kod registracije. U tom slučaju je svejedno skenira li putovnicu ili njenu kopiju.

 

Da je tako nešto napravljeno, rezultati bi se već vidjeli, tako da mislim da nemaš brige. S obzirom da je istekla, sad nemaš nikakve brige.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda će netko reći da sam kao mal gledo puno filmova no strah me jer je ta osoba sposobna za puno toga ,nije mi drago što se to desilo no uistinu se nadam da s kopijom istekle putovnice stvarno ne može ništa.Konkretno,osoba se bavila prijevarama.Nelagodno mi je da neko zlonamjeran zna moj datum rođenja,podatke pa i OIB.

Dakle,ako sam dobro shvatio-kopija konkretno u ovom slučaju putovnice ne bi bila nigdje van-internetski prihvaćena kao identifikacija a posebno kad je donosi druga osoba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala drot13.

 

Da li išta vrijedi ako prikaže te kopije ako je putovnica istekla ili mi ne može naštetit s time?

Isto tako napisao si da ionako ima moje podatke ,da li to znači i da se na račun nečijeg imena ,datuma rođenja ,oib-a može zloupotrijebit i bez same dokumentacije?

Problem je što nakon isteka te putovnice nisam radio novu i dakle nije 'izbušena ' na koricama kako se to ptije činilo na šalteru kad bi dobio potvrdu o izradi nove.Pa vjerojatno iako je istekla ne vodi se službeno u evidenciji MUP-a kao nevažeća ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija