Jump to content

Odjava prebivališta po rješenju Policijske uprave


ZekoL

Preporučene objave

Molim pomoć i savjet za slijedeću situaciju:

Rođak skoro cijeli život živi i sada već godinama radi u Njemačkoj. Nema dvojno državljanstvo, izjašnjava se kao Hrvat, te posjeduje hrvatsku putovnicu i osobnu iskaznicu koju koristi redovno, kao dokaz identiteta. Cijelo vrijeme ima prijavljeno prebivalište u Zagrebu, na adresi svoje bake (kuća u kojoj sada stalno živi njegov ujak).

 

 

Rješenjem Policijske uprave zagrebačke od dana 22.02.2017. odjavljuje mu se prebivalište u Zagrebu, te nalaže da u roku od 8 dana preda osobnu iskaznicu.

 

 

U tekstu rješenja se navodi da iz službene bilješke nadležne Policijske postaje od 13.06.2016. proizlazi da je terenskom provjerom na adresi u Zagrebu, u razgovoru sa susjedima, utvrđeno da predmetni ne stanuje na navedenoj adresi, već je odselio u Njemačku, te im nije poznata nova adresa prebivališta.

Navodi se da mu je putem pošte upućen poziv radi davanja zapisničke izjave, ali se poziv vratio s naznakom „odselio“ (nejasno tko je tu informaciju dao poštaru). Nakon toga je poziv objavljen na oglasnoj ploči, te je po isteku predviđenog roka od 8 dana postupljeno kao u rješenju.

 

 

Protiv rješenja PU nije dopuštena žalba, već se može pokrenuti upravni spor tužbom Upravnom sudu u Zagrebu u roku od 30 dana od dostave rješenja.

 

 

Napominjem da je rođak predao zahtjev za prijavu privremenog odlaska iz RH u nadležnom konzulatu RH u Njemačkoj. Zahtjev je upućen MUP-u dana 23.02.2017. (dan nakon donošenja rješenja). Nije nam poznato što se sada događa sa tim zahtjevom, da li je i dalje u postupku ili je povučen (ni konzulat nema tu informaciju).

 

 

Pitamo se kako bi bilo najpravilnije postupiti sada – pokrenuti upravnu tužbu ili prijaviti novo prebivalište?

Zanima me koliko dugo traju takve upravne tužbe (naime, rođaku treba osobna iskaznica, uvijek je nosi sa sobom).

Ili bi možda bilo pravilnije ponovo prijaviti prebivalište, ali pitamo se kako i gdje – u Njemačkoj (gdje radi), u Zagrebu (gdje povremeno dolazi i do sada je uvijek bio registriran sa adresom u Zagrebu) ili možda na moru (gdje imaju obiteljsku vikendicu, ali ne dolazi tamo tako često kao u Zagreb).

 

 

Unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu.

 

 

I jedan mali komentar: ja uopće ne znam kako se zovu ili izgledaju susjedi u mojoj ulici, pa se sad pitam mogu li i ja biti izložena sličnom postupku i rješenju... :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitamo se kako bi bilo najpravilnije postupiti sada – pokrenuti upravnu tužbu ili prijaviti novo prebivalište?

Zanima me koliko dugo traju takve upravne tužbe (naime, rođaku treba osobna iskaznica, uvijek je nosi sa sobom).

I to će izgubit na sudu.

 

 

Ili bi možda bilo pravilnije ponovo prijaviti prebivalište' date=' ali pitamo se kako i gdje – u Njemačkoj (gdje radi), u Zagrebu (gdje povremeno dolazi i do sada je uvijek bio registriran sa adresom u Zagrebu) ili možda na moru (gdje imaju obiteljsku vikendicu, ali ne dolazi tamo tako često kao u Zagreb).

[/quote']U Zg će ga opet kontrolirat kao i na moru.Kako Drot kaže osobna sa adresom u Njemačkoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija