Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Xamaxy

Bjanko zadužnica

Preporučene objave

Poštovani,

 

mama mi je obavještena jučer od strane Adria Management Consulting firme da imaju dokument koji treba doći podići. Danas po dolasku saznaje da je riječ o bjanko zadužnici potpisanoj 23.7.2008. godine sa iznosom od 50.000kn. Vrlo vjerojatno kao sredstvo osiguranja nekog kredita i gospodična tamo je spominjala često kreditno-štednu zadrugu itd. bez da je pokazala ili rekla od kud joj i kako to sve.

Zašto je problem reči mi smo od XY to dobili i sad radimo ovo. To mi je sumnjivo.

Takav kredit je stvarno postojao i davno je otplacen bez ikakvih problema ili repova.

Dotična firma traži 185kn uplate da bi nam dali tu bjanko zadužnicu jer je nismo sami podignuli nakon otplate kredita.

Naravno, ako ne uplatimo 185kn riskiramo da se "netko", "bilo tko" i sličon, upiše na zadužnicu i ode podići novac i dovede nas u probleme.

 

Da li je ovo legalno i moguće ili je najobičnija prevara i ucjena?

Kako netko djeli tuđe dokumente da bi ih mogao netko drugi prodavati vlasniku?

 

Unaprijed hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Poštovani,

 

 

Da li je ovo legalno i moguće ili je najobičnija prevara i ucjena?

Kako netko djeli tuđe dokumente da bi ih mogao netko drugi prodavati vlasniku?

 

Unaprijed hvala.

 

Vjerojatno nije prevara, ali je najobičnija ucjena pokvarenog ljudskog smeća! Činjenica je da svatko mora brinuti o dokumentima i instrumentima osiguranja koja daje, ali trgovati s istima a bez osnove i još prijetiti mogućim posljedicama je dno dna! Kad bi netko i dao takvu zadužnicu na naplatu počinio bi kazneno djelo, ali bi vjerojatno zagorčao život i svojoj žrtvi! Vjerojatno se radi samo o plašenju, čemu u prilog govori i "mali" iznos koji potražuju za otkup zadužnice tako da ljudi u velikom broju pristanu na taj aranžman! Bez obzira kakvu vi odluku donijeli, ja bih na vašem mjestu sve prijavio policiji sa pripadajućom dokumentacijom pa da ucjenjivači imaju barem hrpu neugodnosti, a vjerojatno nećete biti jedini prijavitelj! Nedugo je taj slučaj bio na televiziji u emisiji "provjereno" ili "potrošački kod" nisam siguran ali malo progooglajte!:psuje:

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani, hvala na odgovoru. Napravio sam kako ste rekli i na moje čuđenje policija je stvarno bila zainteresirana i "nabrijala" se i pokreću nekakvu tužbu jer već imaju jedan takav slučaj tj jednu zrtvu te ekipe koja je za razliku od nas uplatila tu cifru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dobar dan, trebao bi jedan savjet;

 

prije godinu dana potpisao sam jedan ugovor o poslovnoj suradnji sa jednom firmom na 2 godine ( vrijednost ugovora 800.000 kn ) te sam im morao ovjeriti zadužnicu na milion kuna, obzirom da su mi dali robu bez avansnog plaćanja ponudio sam im samoinicijativno jos jednu zadužnicu od svoje druge firme koja se nigdje ne spominje u ugovoru.

 

Nakon 10 mj raskinuli smo ugovor te su mi blokirali račun sa 800.000 kn jer po ugovoru su imali pravo tražiti penale za preostale mjesece koje nismo surađivali sto je po meni ipak puno manji iznos.

 

Uglavnom kako se nisu u potpunosti naplatili sad se prijete da ce mi blokirati i ovu drugu firmu koja se nigdje ne spominje u ugovoru a imaju moju zadužnicu isto na milion kuna pa me zanima kako i na koji način mogu poništiti tu zadužnicu.

 

Hvala unaprijed

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×