Jump to content

snimanje za vrijeme razgovora


markun

Preporučene objave

molim ljubazno za savjet...kao zakupodavac išao sam na razgovor kako bi zakupoprimcu koji ima u mom prostoru trgovinu rekao da istekom roka ugovora za 2 mjeseca neću s njim produžiti ugovor. Na to mi je rekao da mi može prijaviti dijete kao da radi ali da ne treba dolaziti na posao, o čemu je sve snimano. Neovisno o njegovoj ponudi, što bi nekome jako dobro zvučala, da li je to kazneno djelo nuditi prijavu i posao i istovremeno govoriti kako ne treba dolaziti na posao neka stoji kući s unucima?

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zaato i pitam da li je kazneno djelo kad netko te želi zaposliti i tvrdi da ne trebaš dolaziti na posao?

 

ouno Vam hvala

pa da se radi o npr državnoj firmi i da ti tako direktor kaže bilo bi kazneno djelo i to te vjerojatno zbunjuje jer nije normalno da netko plaća plaću,a zaposlenik nemora dolaziti na posao...ovdje se radi o privatnoj firmi i on s tim nikoga ne šteti osim sebe i to je njegov problem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja bih se protivila tome, jer vidite ovaj članak:

 

http://www.glas-slavonije.hr/280459/8/Tri-godine-zatvora-jer-je-primila-328-tisuca-kuna-place-iako-nije-radila

 

radi se o prijevari u gospodarskom poslovanju, neurednom vođenju poslovnih knjiga i dr. Ja ne bih riskirala, pogotovo zato što to dogovarate s trećom osobom.

uređeno: od Ruby_Danderfluff
dodatak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

 

Nije baš usporediva situacija, jer ispada (barem sam ja tako shvatio) da je "vlasnica" firme, uz sufliranje zaposlenih i odgovornih osoba, izvlačila novac iz firme na protuzakonit način. Dakle, imamo evidentnu zlouporabu uz krivotvorenje. Vjerujem da je novac i dijelila sa ostalima koji su bili involvirani, jer sumnjam u njihove altruističke razloge u cijeloj toj priči (sad, je li se to uspjelo i dokazati - pitanje je, vjerojatno ne).

 

U slučaju našeg korisnika, opet prema mojem shvaćanju, čovjek nastoji odobrovoljiti zakupodavca da mu produži zakup, pa mu daje ponudu koja jeste rubno zakonska niti bih ja ikada recimo pristao na nju, ali opet kako se radi o, pretpostavljam, maloj firmi, gdje je gazda "Bog i batina" - ne vidim tko bi prijavio takvo što, a ako on ide na svoju štetu odnosno štetu svoje firme, a opet s nekim razlogom, pojavio bi se definitivan problem dokazivanja takva eventualnog djela (u vašem slučaju imate vrlo jasnu situaciju redovnog studija, što je neoborivo).

 

Da se krivo ne shvatimo, nije ovo sada dociranje ili ne znam što, već realan prikaz eventualnog raspleta slučaja, i kao što sam rekao - osobno bih to uvijek izbjegao i tu se slažem s vama, a svatko ionako donosi sam svoje odluke i za njih odgovara. Dakle, teoretski govoreći - vrlo zakonski rubno, moguće i prek ruba, ali praktično - mogućnost osude je teoretska.

 

Uvijek je dobro, doduše, ukazati na rizik i tu sam pogriješio, jer to nisam dovoljno jasno učinio. Ali, za to se dopunjujemo i na tome zahvaljujem. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se, ima razlika jer se u ovom slučaju iz medija radilo o odgovornoj osobi u pravnoj osobi koja je oštetila vlastitu pravnu osobu, ali NHF, palo mi je na pamet pa sam zaključila da je bolje da upozorim, općenito sam nepovjerljiva prema "morskim idejama" i ne vjerujem nikome u rubno zakonitim situacijama :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija