Jump to content
Sign in to follow this  
Anonimno

stanarsko pravo hitno

Preporučene objave

pokojni svekar kao profesor fakulteta dobio je stanarsko pravo tog stana na svoje ime samo. kako je preminuo ove godine. na toj adresi su prijavljeni suprug i svekrva godinama. fakultet nije nudio stan na otkup.

kako stanarsko pravo nije više prenosivo koji je status svekrve i supruga u tom stanu? može li se nekako dobiti novi ugovor na korištenje do naše smrti , jer ja sam tek prijavljena 2 godine na toj adresi ili nas mogu deložirati?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Stanarsko pravo prestalo postojati još 7.12.1996. godine donošenjem Zakona o najmu stanova. Tko do tada nije otkupio stan, u takovom stanu stekao je status tzv. zaštićenog najmoprimca. Fakultet nije mogao (smio) odlučivati o tome hoće li ili neće "stanove nuditi na prodaju", to je bilo neotuđivo pravo svakoga stanara. Vjerojatno se ipak ne radi o stanarskom pravu već je stan u nekom drugom režimu (za službene potrebe, npr.). Ako nemate pravnu osnovu za nastavak korištenja stana - ugovor ili sl., vlasnik stana (fakultet) vas može prisilno iseliti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na Vašem odgovoru. Imamo samo dokument gdje se vidi izmjera stana koji je fakultet dao, i na tom papiru piše stanarsko pravo stana, a glasi na pokojnog svekra koji je bio profesor i ništa više.

svekrva je invalid, i njima su dodijelili stan niže zbog stepenica, a za taj stan nema nikakvih papira. stanarsko pravo je na stanu gdje smo suprug i ja koji je prvobitno koristio moj sveka i svekrvar dok su se mogli penjati uz strme stepenice. jasno je da na donji stan nemamo nikakva prava, odnosno sobu, no sada ćemo pitati fakultet da li nam želi produžiti ugovor o najmu. Nadam se da nećemo biti iseljeni. Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×