Jump to content

pravo na zaštićena primanja


neinformirana123456789

Preporučene objave

Poštovani, ako sam dobila ovrhu za prekršajnu kaznu u prometu koja je ujedno poslana na finu, imam li pravo kao osoba koja je zaposlena tek mjesec dana otvoriti zaštićeni račun i drugo sto me zanima je koje ce se pravilo o iznosu izuzetom od ovrhe primjenjivati u slučaju ovrhe zbog prekršajne kazne, odnosno hoce li od ovrhe biti izuzete 2/3 plaće ili samo pola plaće ili ce se gledati s obzirom na minimalnu plaću u RH, jer sam se informirala da o vrsti ovrhe ovisi koliki je dio primanja zaštićen. Molila bih odgovor od pravno obrazovane osobe ili nekog sa istim iskustvom. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nesto sitno veci nego su moja mjesecna primanja, a sto se tiče primanja koja su izuzeta od ovrhe hvala vam na infomaciji jer sad vidim da sam očito dobila neke krive informacije jer su mi , doduše neprovjereni izvori, rekli kako za ovrhe zbog prekršajnih kazni nisu zakonom predviđena zaštićena primanja, odnosno da se uzima cijeli iznos duga bez obzira prelazi li 1/3 plaće, sto mi je odmah bilo cudno jer za sve drugo je regulirano u ovrsnom zakonu, zaton sam zeljela provjeriti tu informaciju, hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno je taj koji ti je to rekao mislio na to da ti mogu uzeti sve s računa, što mogu, tako da s računa digni što imaš ako ovrha još nije sjela. Samo odeš u FINA-u i otvoriš si zaštićeni račun prije plaće, jer ako plaća sjedne na normalni račun, mogu ti ju ovršiti u cijelosti.

 

Imaš na ovom linku hrpu toga za pročitati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija