Jump to content

vremenski rok za odgovor na žalbu


anonimno

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

U principu, odgovor na žalbu nije obvezan, i ne mora se dati, ali ako se daje, to je proizvoljno, okvirni rok je 8 dana. Odgovor na žalbu je samo proforme, ali se na višim istancama ne rješava po odgovoru na žalbu već po samoj uloženoj žalbi.

 

To što navodite da odgovor na žalbu nije stigao 3 godine nebitno je, vjerojatno se radi o dugotrajnom rješavanju spora po samoj osnovnoj žalbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam sličan slučaj.

 

Kažete da se na višim instancama ne rješava po odgovoru na žalbu. Pa čemu onda služi?

 

Konkretno, u predmetu gdje je meni bliska osoba podnijela odgovor na žalbu, žalitelj u žalbi navodi neistinite činjenice kojih se neistinost može dokumentima dokazati, ali ti dokumenti nisu u spisu. Kako viša instanca može postupati ako joj se u odgovoru na žalbu na to ne skrene pažnja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako viša instanca može postupati ako joj se u odgovoru na žalbu na to ne skrene pažnja?

 

nije ti rekla da nece procitati taj odgovor na zalbu, rekla ti je da ne rjesavaju po njemu - dakle u odluci zalbenog suda ce pisati zalba je/nije osnovana i to je odluka po zalbi, a za odgovor na zalbu ce samo pisati je li pristigao i sto se u njemu navodi, a nece pisati je li on osnovan ili nije jer se o njemu niti ne odlucuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste Vi uložili žalbu onda po rješavanju žalbe, trebate primiti II-go stupanjsku odluku, koja je onda u principu i pravomoćna, ali ako je baš potrebna klauzula pravomoćnosti zbog nekog razloga, treba ju odnijeti na mjesto gdje ste uložili žalbu.... radi stavljanja žiga o pravomoćnosti i ovršnosti. Zašto negdje duže traju ti postupci, nije poznato, ali u svakom slučaju to rješenje po žalbi morate primiti.

Ukoliko ste imali odvjetnika ili zastupnika, onda rješenja po žalbi stiže njemu, i on Vas je dužan o tome izvijestiti. Požurnice Vam ništa tu ne pomažu, jer će se predmet riješiti kada dođe na red. Na sudovima je to ipak nekako brže, dok je kod ovakvih primjera koje ste naveli, to jako jako dugotrajan postupak. Možda već i zaboravite na sve kada Vam konačno stigne rješenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija