Jump to content

grobno mjesto


eržika

Preporučene objave

u mojoj obitelji grobno mjesto je od 1892g. po smrti brata šogorica je preuzela plačanje grobne naknade, po dogovoru nas dvije, pa poslije smrti jedne od nas plačanje preuzima ona koja je živa, dogovor je usmeni, sad njena kči hoče prepisati na sebei muža, bez mog dopuštenja, tako da ja ostajem bez grobnog mjesta?Nakon smrti mojih roditelja u ostavinskoj raspravi se ne spominje grobno mjesto, može li grobno mjesto promijeniti vlasnika , ako plaća naknadu na postojeće grobno mjesto? Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nedavno sam to proučavala u Zakonu o grobljima, pa ću Vam formalno odgovoriti kako piše u zakonu - vlasnik svih grobnih mjesta na groblju jest poduzeće koje upravlja grobljima. Ono izdaje pravo na korištenje grobnih mjesta i pravo na ukapanje na tim grobnim mjestima, i to pravo vrijedi dok god plaćate naknadu poduzeću koje upravlja grobljima. Tko sad plaća naknadu, odnosno na koga glasi pravo na korištenje grobnog mjesta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija