Jump to content

Dug za zdravstveno osiguranje


ihorvat

Preporučene objave

Zatvorila sam obrt 2005. godine, a iz 2002. i 2003. mi je ostao dug za zdravstveno osiguranje koji je u međuvremenu narastao na 20.000 kn uz kamate.

Godine 2013. mi se Porezna uprava pokrenula ovrhu i Sudskim rješenjem upisala terećenje na poljoprivredno zemljište s namjerom da iz toga namiri dug, ujedno su mi ovrhu pokrenuli i na FINA (prisilna naplata novčanih sredstava), kao i na MUP-u (nisam mogla prodati vozilo).

U više navrata sam pokušala pokrenuti zastaru tog duga na Poreznoj upravi i na Općinskom sudu, ali mi nitko ništa ne odgovara.

Da li je nastupila zastara tog duga?

Što mi je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

niste nam napisali sve činjenice, ali po meni dug nije zastario jer je vjerovnik 2013. godine poduzeo radnje usmjerene na prekid zastare (ovršni postupak), a ako je doneseno pravomoćno rješenje o ovrsi, rok zastare za to rješenje (pod uvjetom da ovrhovoditelj ne poduzme daljnje radnje koje bi prekinule zastaru) je 10 godina. Bojim se da se nećete moći izvući iz zaloga i hipoteka na pokretninama i nekretninama bez plaćanja tog duga, barem glavnice, pa predlažem da se pokušate dogovoriti s ovrhovoditeljem da Vam otpusti barem dio duga ili da dug otplatite obročno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija