Jump to content

Što je relevantno alkotest ili vađenje krvi


silent_

Preporučene objave

Zanima me imam slučaj sudionika u prometnoj nezgodi koji je napuhao 0,5 na dregeru (alkotestu), pošto je bio ozljeđen otiša je na hitnu gdje su nalazi krvi pokazali 0,6 alkohola u krvi.

Sudionik te ujedno i ozljeđeni je prihvatio rezultate alkotestiranja (dregera) na mjestu nesrece i nije poricao rezultate.

Pitanje: Što se uzima kao stvarna količina alkohola u krvi, te imali se pravo okrivljeni braniti na prihvacene rezultate mjerene sa alkotesterom (dregerom)

 

Radi se o naplati sa osiguranjem, ako je okrivljenik preko 0,5 tada mora sam snositi nastalu štetu na svojem i tuđem vozilu.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm, to sam i mislio. E sad je pitanje kod osiguranja, koliko gledam vecina njih ima u svojim člancima uključeno da ako alkohol nije razlog prometne nesrece da ce ipak isplatiti štetu u ovom slučaju ošteceniku, a nece se naplatiti od okrivljenika (u ovom slučaju sudionika koji je imao u krvi preko 0,5).

"kod utvrđivanja postojanja uzročne veze između alkoholiziranosti i nastanka prometne nezgode treba cijeniti i okolnosti nastanka prometne nezgode."

Link

 

Sad neznam dali ima tko iskustva sa tim, ali po ovome ispada da osiguranje može pokriti štetu i ne naplatiti je od osiguranika iako je on bio pod utjecajem alkohola, naravno ako se dokaže da alkohol u tom slučaju nije bio presudan faktor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisno o osiguranju, ali češće je ovo drugo.

pretpostavljao sam da je tako....uvijek je bolje teret dokazivanja prebaciti na običnog građanina,nego na firme ili institucije koje imaju niz pravnika ,ali i znanje o tome...pa nek se običan čovjek koji popije dva pića bori protiv znanstveno-vještačkih mišljenja.....koji se usput ne mogu ni sami složiti :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Relevantno je ono iz krvi, a zato i jest obavezno kod prometnih nesreća.
u konkretnom slučaju sam mišljenja da je relevantan "dreger",obzirom da su rezultati nalaza krvi urađeni od strane SHMP-i zbog njihovih potreba(standardna procedura ljekarskog osoblja) a ne po zahtjevu policije radi vještačenja prisutnosti alkohola i dr.opojnih sredstava u krvi.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija