Jump to content

Obavijest korisnicima mirovina koji su bili pripadnici HVO-a


malicovjek

Preporučene objave

Prenosim sa stranica HZMO-a:

 

Zagreb, 07.04.2017.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje obavještava korisnike mirovina ostvarenih prema Ugovoru između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o suradnji na području prava stradalnika rata u Bosni Hercegovini koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji (HVO) da je u tijeku obrada podataka radi isplate zaostalih svota mirovina tim korisnicima s obzirom na to da su ispunjeni uvjeti za isplatu prema Odluci Vlade Republike Hrvatske donesenoj u listopadu 2016. godine. Ovom Odlukom propisano je da se sredstva od povrata mirovina, ostvarena uplatom nositelja mirovinskog osiguranja u državama nastalim na području bivše Jugoslavije, koriste za isplatu neisplaćenih svota mirovina korisnicima koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i članovima njihovih obitelji. Nakon obrade podataka, Isplata bi trebala započeti u mjesecu svibnju 2017., i to za sve korisnike koji potražuju zaostatke za 2007. godinu. O daljnjim postupcima vezanim uz isplatu neisplaćenih svota mirovina ovim korisnicima, pravodobno ćemo vas obavještavati.

 

http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=11585

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

maličovjek; siguran sam da bi mnogi od nas raspravljali na neki način i dali svoje gledište za navedenu obavijest,međutim poštujući pravila foruma, rasprava se ograničava jer se radi o Odluci Vlade Republike hrvatske,i nedostaje puno toga zašto bi to trebalo biti tako.(uistinu ne razumijem ovu obavijest ,pa bi volio da netko ko zna ,malo pojasni navedeno)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijep pozdrav svima, da li automatski svi umirovljenici koji nisu primali mirovinu tijekom 2007 godine ulaze u obracun isplate zaostalih mirovina ili je se trebao slati neki dopis ili sta vec? Da li netko zna?

Takoder ako je netko bio u to vrijeme u radnom odnosu ulazi li u taj obracun ili ne?

 

Hvala, ako tko zna jako bi mi pomogao..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija