Jump to content

Dužnik nije dobio rješenje o ovrsi


ihorvat

Preporučene objave

Banka je početkom 2011. poslala ovrhu u FINA na prisilnu naplatu nad novčanim sredstvima, a dužnik nije dobio rješenje o ovrsi. Da li je to protuzakonito?

Što dužnik može učiniti?

 

nemora stii rješenje o ovrsi ako je izvršena solemnizacija ugovora.

takav ugovor je ovršna isprava.

 

http://www.kredit-zajam.com/solemnizacija.aspx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ispričavam se što upadam u temu ali ova je najsličnija onome što mene muči!

 

Naime radio sam za privatnika 1. i 2. mjesec ove godine i plaća za 1. mjesec mi je isplaćena dok plaća za 2. mjesec još uvijek nije (24.05). Student sam i sve ide preko Student Centra.

 

Nakon dosta ganjanja šefa natjerao sam ga da potpiše ugovor za 2. mjesec i predao ga student servisu i tada počinje postupak. Prvo je dobio 15 dana za platiti, onda je slijedila usmena opomena od SC-a, na razgovru sa SC službenicom šef me ocrnio i dobio još 8 dana za platiti. Naravno nije niti to ispoštovao te je dobio pismenu obavijest. Na to se isto oglušio te nekih tjedan dana poslije slučaj ide kod javnog bilježnika i na prisilnu naplatu na FINU. E sada tu je nešto zapelo ali ne znam točno što jer dobivam stalno druge informacije.

 

Naime u SC-u su mi rekli, kada je slučaj otišao na FINU, da će vjerojatno u roku od tjedan dana FINA njima vratiti financijsko stanje firme i da će onda vidjeti da li mogu odmah uzeti prisilno sredstva ili ne (ako ne mogu odmah, SC ima solidarni fond za studente iz kojih nam isplate ako je moguće plaću te se oni dalje pravno bore sa poslodavcima). To je bilo krajem prošlog mjeseca i od tada imam osjećaj da me drže za budalu.

 

Prošao je tjedan dana, voditeljica SC-a je rekla da se to zna čekati i 2 tjedna. Pričekao sam ta 2 tjedna te kada sam došao pitati u SC voditeljica je samo bezobrazno odbrusila da šta ja dolazim stalno pitati da će me zvati kada bude gotovo da će to biti do kraja ovog mjeseca.

 

Dolazim prije par dana po ugovor za drugu firmu i uz put pitati šta se dešava i voditeljica SC-a mi govori: "FINA nam još nije odgovorila, a još uz to poslodavac nije prihvatio pismo ovrhe!"

 

Mene sada zanima sljedeće: Kakve veze ima da li je poslodavac prihvatio ili odbio pismo koje je njemu FINA poslala da njemu stupa ovrha, zar nije to da će stajati par dana pismo ako se slučajno udostoji čovjek pojaviti po pismo i da se onda stupa u postupak svejedno.

 

Uz sve ovo sam bio na FINI čisto informativno i rekli su mi da ako slučajno nije došlo na SC od njih (a da rijetko se desi da ne dođe), onda da netko ovlašten iz SC-a može doći u poslovnicu i tamo dobiti podatke o slučaju, pa me zanima da li definitivno može radnica ili voditeljica doći (SC je voditelj ovršnog postupka) i zatražiti te podatke koji im fale.

 

Hvala puno unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija