Jump to content

Vrijednost stana javni biljeznik


ChosenOne

Preporučene objave

Postovani..potpisala sam kod javnog biljeznica izjavu svom bivsem partneru s kojim sam zivjela u izvanbracnoj zajednici da se odrricem imovine do njegove smrti i da ulaze i raspolaze istom... Nakon 3 godine zelim ga sudom tuziti i stupiti u polovicu vlasnistva istog stana.. Kakve su mi mogucnosti da isti taj ugovor koji sam dala od javnog biljeznika ponistim i zahtjevam pola vrijednosti stana?? HVALA PUNO

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz opisanog je za pretpostavit da se radi o nekretnini(kuća/stan),glede čega bi bilo poželjno da napišete jel se radi o zajednički stečenoj nekretnini,ako jeste da li ste oboje upisani kao suvlasnici ili je pak upisan samo jedan izvanbračni partner.

Izjava koju ste dali po meni ništa nepredstavlja,izuzev činjenice da bi vaš izvanbračni partner mogao potraživati povrat uloženog srazmjerno vašem dijelu,budući da ste mu dali odobrenje za ulaganje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upisan je jedan partner u nekretninu nismo dosad zajednicki suvlasnici i nisam..ulagala osoba nije nista samo je zivjela sa mnom 14 godina dala je punomoc kod biljeznika nakon rastave da meni njoj pripada polovica moje nekretnine nakon smrti a sada je predala na sud da zeli pola nekretnine..koliko vrijedi na sudu njena izjava koju je sama napisala aja potpisao da nakon smrti ostaje polovica a da ja u isto ulazem i raspolazem do svoje smrti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad je ona dosla meni u vabr.zaj ja sam stvarao nekretninu a ona nije radila ni ulagala..nakon 5 god radila je na mininalcu od 1800kn i zivjela kod mene..rastali smo se nakon 14g samovoljno je napisalla izjavu i molila da odemo kod j.biljez. i napisala tekst da nakon moje smrti njoj pripada moja polovica tog stana.. u 12mj prosle god predala je tuzbu da zeli raskinuti potpisani ugovor kod biljeznika i zeli svoje pola nekretnine. Da li je moguce da ona koja sugerira i pise ugovor moli mene da potpisem isti taj ugovor a sad ga zeli poreci ili trazit neka svoja druga prava van ugovora koji je potpisan?? Hvala vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam vlasnik na vl.listu i stecena je za vrijeme zajednickog zivota kako je opisano..Hvala

 

ako je nekretnina stečena za vrijeme zajedničkog života tada je to zajednička stečevina(bez obzira što nije radila). ugovor potpisan kod javnog bilježnika je ništavan (nemože se odrediti nasljednik. nasljednik je određen zakonom).

ona treba tražiti utvrđvanje zajedničke stečevine (kao bračna stečevina).

http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=19171

http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=16620

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postavio sam jos jedno pitanje ispod u vezi Zakona da mi objasnite ako je moguce..
čl.36 st.3 OZ

-Bračni drugovi su u jednakim dijelovima suvlasnici bračne stečevine, ako nisu

drukčije ugovorili.…

Odredba Zakona kaže da su suvlasnici u jednakim dijelovima(1/2),no mogu ugovoriti i drugačije,npr 3/4-1/4. ili 7/8-1/8

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ali mi smo ugovorili kod j.biljeznika da je to moje do moje smrti s njenim potpisom..zar se ne odnosi ta recenica Zakona na to (ukoliko su drugacije dogovorili a mi to jesmo)

 

Ovisi i o tome kako je taj ugovor sročen.

Tj. ako je u ugovoru jasno navedeno da se radi o bračnom ugovoru o raspodjeli imovine stečene za braka .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija