Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

100% bolovanje

Preporučene objave

Primio sam rješenje od hzzo-a da mi se priznaje 100% bolovanje jer je bolest posljedica sudjelovanja u ratu(43.1) sa pravom na naknadu tri god. unazad.Pitanje:dali trebam gdje podnjet kakav zahtjev ili to ide automatskim putem?Iz rješenja mi je nejasno. :-?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U rješenju bi trebalo pisati da će se ono izvršiti, odnosno da će se naknada isplatiti bez donošenja posebnog rješenja o obračunu, dakle ide automatski jer tijelo koje vrši obračun prethodno ima sve podatke koji mu trebaju (ER 1, doznake...)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kad sam pokazao svojoj doktorici to rješenje pitala me dali ona treba napraviti popis bolovanja unatrag tri godine.pa me uputila na hzzo-računovodstvo da mi oni daju neke upute.Tamo su mi rekli da kopiju rješenja dam u firmu gdje radim da oni naprave obračun i traže refundaciju od hzzo.Šta bi se dogodilo da sam promjenio nekoliko firmi za to vrijeme,sve bih morao ganjati.Sve mi se čini da ču ostati kratkih rukava.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne može firma tražiti refundaciju jerbo tu razliku nije isplatila. Ta se razlika isplaćuje iz državnog proračuna, a ne iz firme. Doktorici reci nek se drži medicine.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×