Jump to content

Žalba zupanijskom sudu IV puta


Corrado

Preporučene objave

Imam spor koji se vodi od 2000 god. U tom periodu donesene su 4 presude i 3 ukidbena rjesenja. Općinski sud uporno ignorira upute zupanijskog suda i radi copy paste prve presude koja je ukinuta od strane zupanijskog suda prije 11 god te drugi i posljednji put prije 7 godina.

Zupanijski sud prilikom zadnje dvije presude koju je ukinuo, dao je upute na sto treba obratiti pažnju i kako riješiti spor, no sudac ignorira pa pise indenticnu presudu. Pise objasnjenja na 15 stranica koja bivaju odbacena kao nerazumljiva i proturijecna.

Interesira me, kakve su mi sanse da zupanijski sud ponovno udovolji mojoj zalbi te odbaci presudu ili bi moga postupiti po inerciji i prelomiti stvar preko koljena i prihvatiti takvu....Jer ipak im ovo dolazi na stol cetvrti put.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o malom sudu (mislim da to sada zovu izdvojeni odjel) na kojem radi svega dva suca i njihova kvaliteta je prilicno upitna (za to imam hrpu anegdota i argumenata). Sudac A donio je presude 1 i 2, suci B i C presude 3 i 4 koje su kopije presude Br1. Sudac A vise nije sudac i u privatnom razgovoru mi govori da suci B i C grijese kada ponavljaju nj prvu presudu i smije se obraxlozenju njihovih presuda na 15 str koja bivaju odbacena kao nejasna i proturjrcna. Nadam se da zupanijski nece biti puna kapa i da nece odluciti "prelomiti preko koljena" i potvrditi presudu koju je vec dva puta ukinuo. Da li postoji odredjeni limit kada zupanijski sud moze ukidati i vracati presude?

Uglavnom najbolje je traziti izuzece ovog izdvojenog ureda i traziti da sudi sud u centru jer od ovih seoskih sudaca nikakva korist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vidi odredbe čl.366/a st.2.Zakona o parničnom postupku

 

Samo malo pojašnjenje - problem je što ta odredba nema primjenu na postupke koji su bili u tijeku na dan 01. travnja 2013. sa donesenom prvostupanjskom presudom (ZPP NN 25/13), a opisani slučaj našeg korisnika se odnosi upravo na tu kategoriju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Žalba na presudu općinskog suda podnesena je u za to predviđenom roku od 15 dana. U kojem roku je općinski sud dužan dostaviti žalbu višem sudu? Naime, moje je iskustvo sa općinskim sudom je da su mi žalbe stajale na sudu 10 mjeseci prije nego su došle na županijski sud, a onda jos 10 do 24 mjeseci se čekalo na presudu..

Postoji li način da se požuri općinski sud da dostavi žalbu višem sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija