Jump to content

paušalni obrt


sondor

Preporučene objave

Kako planiram otvoriti obrt, interesiralo bi me par stvari, za koje sam cuo/citao razna misljenja, pa evo redom.

 

Jedno pitanje na koje mi nisu mogli dati odgovor ni u nadleznim institucijama, tj nisu bili sigurni.....naime, otvaram obrt s paušalnim obračunom poreza naravno, i slično pitanje za mirovinsko/zdravstveno kao gore. Kako imam odredeni postotak invaliditeta kao civilni invalid domovinskog rata (tako pise u potvrdi) tako mi je preko HZZO rjeseno zdravstveno osiguranje, dakle oni kazu da sam osiguran na osnovu invalidnosti, inace dobijam mjesecno naknadu od cca 600kn uz to.......u poreznoj sam pitao da kad prijavim se kao obrtnik dali cu morati uplacivat i zdravstveno (a kako sam napisao, vec imam) ili ne. Nisu mi 100% odgovorili, nego samo prokomentirali kad izdaju mirovinsko da to automatski pokrece i zdravtsveno, ali da upitam u HZZO....a tamo su mi pak rekli da sam osiguran preko invalidnosti.........pa me zanima Vase strucno misljenje?

 

Isto tako kako tijekom godine koji mjesec radim preko ugovora u dijelu (jer institucija za koju radim tako zahtjeva), hoce li mi to imati ikakve veze s krajnjim obracunom na obrtu?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija