Jump to content

Sin umro prije oca


estera26

Preporučene objave

Moj suprug je umro 3 mjeseca prije svoga oca.

Imovinu iza pokojnog oca, moga svekra, nasljeđuje moja šogorica i moj sin svaki u polovici dijela. Svekar je imao u vlasništvu i veliki stan,( koji nije ušao u ostavinu) u kojem je živio sa svojom pokojnom suprugom i kćerkom koja se nije udavala. Stan je moj svekar prije nekoliko godina darovao svojoj kćeri a da moj suprug o tome nije imao pojma ali i da je znao ne bi to osporavao jer je ona živjela s njima i bila praktički zajedničko kućanstvo a sa sestrom je zaista imao i lijepi odnos.Vjerovao joj je svaku riječ.

Moj sin je na raspravi bio zatečen saznanjem da stan nije predmet ostavine ali nije reagirao jer je šogorica rekla da je to riješeno davno prije. Javna bilježnica nije ništa komentirala niti sugerirala.

Igrom slučaja šogorica i ja smo nedavno, nakon 2 godine od smrti , raspremale spavaću sobu moga svekra,jer je mijenjala drvenariju i čistile ladice od dokumenata i svega drugoga.Na moje zaprepaštenje našle smo i nekoliko ugovora o oročavanju značajnih sredstava koji su realizirani mjesec dana prije smrti svekra. Šogorica je rekla da su to bili njezini novci ali je otac brinuo o svim financijama. Tu je sada kraj priče. S jedne strane beskrajno povjerenje a s druge da tako kažem prevara. Moj sin ne želi kvariti odnose a ja ne mogu vjerovati u kakvoj je zabludi moj suprug živio.I šta sad,ovo sam napisala više da se potužim nego da dobijem neki savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rješenje o naknadno pronađenoj imovini ne mijenja rješenje o nasljeđivanju, nego dodaje nove podatke o imovini. Dapače, u rješenju o naknadno pronađenoj imovini, može se pojaviti i nasljednik koji je ustupio svoj nasljedni dio drugom sunasljedniku ili nasljednik koji se odrekao nasljedstva, te zatražiti svoje nasljedno pravo za naknadno pronađenu imovinu. U slučaju da je to nesporno, sva prijašnja utvrđenja iz ranije provedenog ostavinskog postupka i po njemu doneseno rješenje o nasljeđivanju, ostaju netaknuti, odnosno rješenje o naknadno pronađenoj imovini neće dirati u prijašnje rješenje o nasljeđivanju, već će se odlučivati samo o naknadno pronađenoj imovini i pravima na njoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija