Jump to content

Suprug kao svjedok


palesa

Preporučene objave

Molim Vas odgovor na pitanje da li suprug može biti svjedok protiv supruge u postupku koji policija pokreće radi napada i narušavanja javnog reda i mira?

Naime, supruga od dugogodišnjeg prijatelja me, u mojoj kući i u prisustvu moje dvoje maloljetne djece te u prisustvu njenog uskoro bivšeg supruga vrijeđala i nekoliko puta ošamarila. Nakon prijave koju sam podnijela policiji isti su obavili očevid i rekli mi da nemaju osnove za pokretanje prekršajnog postupka protiv iste jer da nema svjedoka...da su djeca maloljetna, a da njen suprug ne može svjedočiti protiv nje jer su još u braku (iako je u tijeku brakorazvodna parnica). Njen suprug se ne protivi tome da svjedoči protiv nje, ali ne razumijem policiju i to da uz tri osobe koje su svjedočile događaju oni kažu da "nema svjedoka".

 

 

Molim Vas odgovor da li je zaista istina, što mi tvrde djelatnici policije da suprug NE MOŽE svjedočiti protiv supruge, a da se on tome NE PROTIVI, odnosno da želi svjedočiti?

 

 

Ja bi željela da policija po službenoj dužnosti protiv iste ponese prijavu, a ne da moram tužiti privatnom tužbom kao što su me oni uputili....jer onda ni u tom slučaju "ne bi bilo svjedoka".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suprug "udaračice" uživa tzv. blagodat nesvjedočenja (privilegirani svjedok), što znači da ima mogućnost, ukoliko tako sam odluči, da odbije dati iskaz i pravno njega se tada ne bi moglo prisiliti na svjedočenje. Međutim, odluka o tome hoće li ili ne prihvatiti tu blagodat nesvjedočenja je isključivo njegova, i ničija druga. Doduše, imajte na umu da bi se činjenica provođenja brakorazvodne parnice između njih dvoje definitivno iskakla tokom postupka u smislu "rušenja" kredibiliteta samoga svjedoka sa tezom da se on time zapravo osvećuje "udaračici", a kako bi sud onda to vrednovao - samo nebo zna.

 

Djeca isto tako mogu biti svjedoci i nigdje stoji da ne mogu (uz iznimku djece koja bi spadala u grupu privilegiranih svjedoka, a ne bi razumjela što to zapravo znači odnosno ne bi shvaćala da ne moraju svjedočiti, a što definitivno nije vaš slučaj budući se radi o vašoj djeci, a ne njezinoj).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija