Jump to content

ostavina-javni bilježnik


džurdža

Preporučene objave

Ostavinska rasprava je održana. Nasljednici su temeljem oporuke njegova druga supruga (50g braka) i sin iz prvog braka. Dvije kćeri iz drugog braka priznaju oporuku i ne dobivaju ništa. Na prvom sastanku javni bilježnik u prvih 15 min traži da ga se plati odmah gotovinom. Traži 2800 kn. Otac je posjedovao kuću u okolici ZG građenu 70-tih, nešto gotovine cca 5000e, grobno mjesto na Mirogoju auto iz 1998. i neku zemlju u Zagorju sitne udjele u više čestica za koje pokojnik nikad nije pitao niti znao gdje su. Te jedna livada u Zagorju 500čhv koju je oporučno ostavio sinu.Sina nije bilo na prvom ročištu a bilježnik je tražio 2800kn da mu se odmah plati na ime ostavine. Majka i kćeri su platile. Na drugo ročište je došao i sin te je bilježnik njemu rekao da je plaćeno a on neka mu ostavi za kavu :palacdolje: Sin mu je dao 200 kn. S time da se javni bilježnik umiješao u podjelu tj. dao prijedlog da sva zemlja u Zagorju pripadne sinu iako je već ranije dosta dobio (u oporuci je pisala samo livada) a supruga i kćeri su morale pristati da nebi sin dobio dio u kući u kojoj je pokojnik sa suprugom živio i skupa je stekli itd ako bi sve završilo na sudu.

Danas stiglo pravomoćno rješenje i račun supruzi za doplatu u iznosu 750,00kn( koji je trebalo platiti do 28.03.) uz naziv usluge - naknadni troškovi i vrijednost koja je naknadno utvrđena. Sve podatke smo dali uredno na 1. ročištu. Ne želimo platiti tu pljačku imovine tj. još naknadni račun. Koja su naša prava?:mrki:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija