Jump to content

svijedok


svijedok

Preporučene objave

dobro vecer zelim imam jedno pitanje za vas ako moze naravano.

prije 10 dana dosao mi je poziv iz mup fbih da se javim u svojstvu svijedoka u vezi kupovine kanabisa od x osobe i poceli me maltretirat da prizanm da sa kupovao od osobe x .

prijeteci mi da ce mi zvati zenu i bolesnu majku, i pod prijetjnom uadaraca ja priznam da sam kupio 2 puta, sad mene zanima da li cu biti pozvan kao svijedok, da li mogu promjeniti izjavu da nisam kupovao vec da sam to potpisao pod prijetnjom, i mogu li ja ikako izbjeci taj poziv npr odvjetnikom jer se bojim za svoju sigurnost

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je kao u RH, moraš se odazvati na sud, jer inače možeš dobiti kaznu. S odvjetnikom ili bez njega.

 

Međutim, ne znam bi li te stavljali u spis nakon ovakvog "razgovora". Možeš ih prijaviti za postupanje, pa će i tvoj iskaz doći u pitanje, ali ne znam točno kako to u BIH ide...

 

Pričekaj da naleti netko upućeniji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem je ovdje što se radi o drugoj državi, pa sve što pišem, uzmite sa rezervom.

 

Očito je intencija istražnih organa da se "veliku ribu" (dilera) uhvati i u tom smjeru je prošlo sve ovo što spominjete. Ne znam samo u kojem ste vi to svojstvu "potpisali", jer u našem (RH) sustavu, ovo mi prije liči na obavijesni razgovor koji nema apsolutno nikakvu dokaznu snagu. Ako je i u Federaciji slična stvar - onda ova vaša izjava nema nikakvu težinu. Tko vas je točno ispitivao - policija ili tužiteljstvo?

 

S druge strane, vrlo je izvjesno i vaše daljnje sudjelovanje u postupku, očito u svojstvu svjedoka, a glede čega ćete se morati odazvati i dati iskaz. Promjena u iskazu bi mogla imati i negativne posljedice po vas, ali ovisno o "tretmanu" koje u vašem zakonodavstvu ima ova "izjava" koju ste prethodno dali odnosno bili prisliljeni na nju (barem tako ispada prema vašem opisu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte, tu je problem, jer kod nas policija ne može ispitivati nikog u svojstvu svjedoka, osim ako se radi o dokaznoj radnji, ali tu onda imamo dvije stvari - nalog DORH-a i ispitivanje obavlja posebni istražitelj. Kako je to kod vas regulirano, doista ne bih znao.

 

Uglavnom, ako je to doista bio iskaz dan u svojstvu svjedoka, vi ćete ga jako teško "oboriti" na sudu, ako ovu prisilu niste odmah prijavili. Još biste mogli zaraditi i prijavu za davanje lažnog iskaza. Ako je posrijedi običan obavijesni razgovor, možete promijeniti priču 100 puta, ako hoćete, a hoće li vam se policija ići svetiti nekim postupcima van zakona - to ne znam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija