Jump to content

Veliki problem u obitelji


Doom2222

Preporučene objave

Poštovani,

 

znaci ovako. imam curu zajedno smo vec 5 godina i planiramo svoj zivot i svoju buducnost. Ona ima majku koja je nepokretna te je od svoje 15 godine brinula se za nju. zadnje dvije godine zivimo zajedno kod mene u stanu ( podstanari smo) te je njena sestra dosla i bila s majkom zato sto nije imala gdje zivit te se preselila. danas je zove i kaze da ode za njemacku te je nije briga za roditelja. nakon smrti njihovog oca mama je prepisala kucu na njih dvije te ima uzivanje do zivota. najveci problem je to sto je velika neimastina. cura ne radi, njezina sestra takodjer. a mama joj ima 1200kn mirovine sto je nedostatno za dom. znaci mene zanima dali se ona moze samo tako pokupit i otic, te ostavit moju curu u nemilosti i brigi. opet ce sav taj teret prec na nju. Mi joj planiramo rec da se moja cura odrice svog dijela kuce te da ce dat njoj. e sad ona to vjerovatno nece htjet, pa me zanima dali mozemo otic negdje u socijalno il gdje vec da drzava uzme kucu te se zbrine o majci ( sestra ne zeli prodati svoj dio, a i nezeli se brinut za majku). jer doslovno imaju samo tih 1200kn mirovine. molim hitnu pomoc, sva dodatna pitanja slobodno pitajte

 

p.s sestra ima 40 i nest godina a moja cura 24

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a za vas dvoje nije opcija da se uselite kod nje i brinete o mami? (možda cura može ostvariti potporu za tuđu pomoć i njegu, mislim da je to 600,00 kn mjesečno)

 

možete se raspitati u centru za socijalnu skrb koje su vam opcije, ali bojim se da država neće htjeti uzeti kuću u zamjenu za mjesto u domu. možda takvo nešto možete dogovoriti s privatnim vlasnicima obiteljskih domova i smještaja, ali tu se morate čuvati kojekakvih prevaranata... Šteta je da sestre izgube kuću i na koncu ostanu bez svega iza mame.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

problem je taj sto sestra ne zeli dat taj dio kuce nama, pa da mi budemo sa mamom. Jer ona se ne zeli odreci svog dijela a zeli ostavit roditelja. jednostavno ju briga za nju. a ta kuca je u tako losem stanju znaci ni normalna osoba ne bi mogla tamo zivit a kamoli zena u krevetu. i sto je najgore mi mozemo to obnovit i onda dodje za godinu dana i kaze eto mene nazad. jednostavno nije fer da ona ode a ostavi moju curu samu sa svim tim teretom. jer ko je onda da odluci da se ona nece brinut za nju a moja cura da mora. mislim i to je njezina mama

 

Ažurirano

 

jer one nisu u mogucnosti se brinut za nju, nemaju nikakih primanja. imaju samo tu kucu i mirovinu 1200kn. sto je nedostatno. posao ne moze nac jer mora bit s njom 24h dnevno. a ova bi je ostavila na cjedilu osla zivit svoj zivot i briga je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Punoljetno dijete je dužno uzdržavati roditelja koji nije sposoban za rad, a nema dovoljno sredstava za život ili ih ne može ostvariti iz vlastite imovine, kaže Obiteljski zakon. Obje su sestre dužne uzdržavati svoju majku, financijski ili svojim radom (skrbiti o njoj). Ako sestra ode u Njemačku (pretpostavljam da odlazi raditi), predlažem da se postigne dogovor da šalje novac za uzdržavanje, u protivnom neka joj Vaša djevojka zaprijeti da će je tužiti za uzdržavanje.

Ja nikako ne bih savjetovala da obje sestre napuste nepokretnu majku, ali će se najbolji rezultati postići dogovorom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija