Jump to content

Alkohol i sportsko natjecanje


Ponika

Preporučene objave

Poštovani,

 

trebam pravni savjet za moj slučaj.

Naime, prilikom nogometne utakmice izmedju NK Splita i NK Osijeka na ulazu sam uhvaćen sa 0,85g/kg alkohola. Nisam pravio nered te mi je ovo prvo kažnjvanje što sam i napomenuo policajcu prilikom "puhnja". Kada sam vidio broj promila, tražio sam da ponovim postupak koji su mi odbili.

Odveli su me u policijsku postaju gdje sam bio do kraja utakmice.

 

Dobio sam poziv na prekršajni sud u Splitu. U pozivu su navedeni krivi podaci (moja adresa te je umjesto NK Split naveden NK Hajduk), novčana kazna te zabrana pristupa utakmica NK Hajduk koji sa ovim slučajem nema veze, i javljanje prije igranja Hajduka u policijsku postaju.

 

Navedeni su krivi podaci, mogu li na temelju toga tražiti poništenje ili?

 

Kako sam iz Osijeka, te ne mogu pristupiti sudu u Split, mogu li tražiti da se obratim sudu u Osijek?

 

Pošto mi je ovo prvo kažnjavanje, postoji li mogućnost žalbe za presudu te "pomilovanje" kazne barem da se ne moram javljati u policijsku postaju svaki puta kada se igra nogometna utamica?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na Prekršajnom sudu će vam uzeti izjavu, jedino na što se možete eventualno žaliti je da alkometar nije bio umjeren (al tu riskirate, jer policija pazi na to).Također, spis je jednostav i Optužni je vrlo jasan. Počinili ste prekršaj opisan u čl. 4. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, kažnjiv po čl. 39. istog Zakona. Jedino je pitanje što je postaja u Optužnom prijedlogu navela, odnosno da li su osim novčane kazne (koja je u ovom slučaju u rasponu od 2 000 do 15 000 kn) zatražila i zaštitnu mjeru. To ćete saznati na sudu. Praksa je da sudovi ako postaja navede ovu zaštitnu mjeru vrlo često to i potvrde. Zakon je na ovoj poveznici https://www.zakon.hr/z/445/Zakon-o-sprje%C4%8Davanju-nereda-na-%C5%A1portskim-natjecanjima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija