Jump to content

Vračanje socijalne pomoci


blazenka cukli

Preporučene objave

Poštovanje,molim pomoć oko nekih nejasnoća u slučaju vracanja duga prema Centru za socijalnu skrb.Pokojnik je bio korisnik socijalne pomoći i drzava mu je napravila zabiljezbu na jedinu nekretninu u kojoj je zivio.Sad od nasljednika potrazuje povrat iznosa od 41 000 kn da bi se brisala zabiljezba.

U vrijeme kada je drzava donijela Zakon o upisu prava vlasnistva nekretnine za korisnike socijalne pomoci ,iz CSS su tumacili da se zabiljezba ne moze napraviti na nekretnini koja je jedino vlasnistvo i u kojoj korisnik zivi.Da li je to tocno?

Nasljednica zivi u teskim materijalnim prilikama a nekretnina je u losem stanju pa je pitanje dali moze traziti od Drzave otpis duga i brisanje zabiljezbe zbog nemogucnosti vracanja istog.

Svaki savjet je dobrodosao.

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerovatno su kamate vec pridodane dugu ako potrazuju 41000.Dali postoji osnova za zalbu i brisanje duga ili se stvarno ta socijalna pomoc mora od nekoga namiriti?Zar nisu to bespovratna sredstva ,ako nisu ispada da isplatom socijalne pomoci drzava kreditira korisnika i hipotekom se osigurava.

A jesmo mi jadna drzava,toga nigde u svijetu nema da se soc.pomoc mora vratiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija