Jump to content
DraženAndrija

Razdioba suvlasništva

Preporučene objave

Pozdrav, molim da me netko uputi u postupak razvrgnuća suvlasništva. Suvlasnik sam kuće i okućnice u Zagrebu u omjeru 50:50. Rješenje o nasljeđivanju je pravomoćno. Drugu polovicu posjeduje moj očuh, nevjenčani partner pokojne majke. On se nedavno oženio.

Jedan stan u kući je useljiv i koristi se, drugi stan i potkrovlje su još neuređeni. Uređeni stan je opremala moja pokojna majka, a sad koriste očuh i njegova supruga. Meni nude diobu kojom bi me zakinuli za dio nasljedstva, i radije bih da se kuća proda i novci podijele u omjeru suvlasništva. Kuća nije upisana u zemljišne knjige.

Mogu li pokrenuti postupak razvrgnuća suvlasništva bez obzira što kuća nije uknjižena u gruntovne knjige (upis je u toku, ali imam informaciju da bi postupak mogao trajati još godinama)? Koji dokumenti su mi za razvrgnuće suvlasništva potrebni? Koliko otprilike postupak traje i koliko bi me ta priča mogla koštati?

Puno hvala za svaku informaciju.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Vi možete tražiti razvrgnuće suvlasništva geometrijskom diobom ako je to moguće ,a ako nije tada trebate tražiti razvrgnuće suvlasništva civilnom diobom putem suda ( to je prodaja nekretnine i nakon što se namire sudski troškovi ostatak se dijeli 50:50.

 

Pozdrav !

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×