Jump to content

Državljanstvo za dijete rođeno u SAD-u


iscjelitelj13

Preporučene objave

Prošle godine u Americi je rođena djevojčica čija majka je rođena u Hrvatskoj i ima hrvatsko državljanstvo. Hrvatsko državljanstvo imaju i baka i djed iako i oni žive u Americi. Otac djevojčice je Amerikanac.

Što treba učiniti kako bi djevojčica dobila hrvatsko državljanstvo? U Hrvatskoj žive prabake i pradjed.

Drugo pitanje bi bilo može li i otac djevojčice, budući da mu supruga ima hrvatsko državljanstvo, također zatražiti državljanstvo Republike Hrvatske i pod kojim uvjetima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Maloljetno dijete stječe hrvatsko državljanstvo ukoliko je jedan od roditelja djeteta u trenutku njegova rođenja HR državljanin..u Vašem slučaju to je majka, nebitno gdje se dijete rodilo,te gdje dijete ima prebivalište.

Supružnik hrv.državljanina (u Vašem slučaju suprug) ne može steći hrv.državljanstvo prema zakonskim propisima iz Zakona o hrv.državljanstvu nebitno gdje je brak sklopljen i koliko traje. Može, ali je uvjet da supružnici (oba) žive neprekidno najmanje 5 godina i jedan dan u HR. S obzirom da ste u USA nema uvjeta za supruga već samo za dijete i to dok je maloljetno. Za naknadni upis u knjige državljana HRV je nadležno upravno tijelo prema upisu majke.Za više informacija i eventualnu pomoć javite se u inbox....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija