Jump to content

Viza


jjosipi

Preporučene objave

Postovani,

Zanima me jedna stvar. Prije dvije godine sam bio optuzen za pronovjeru ( iznos je 4200kn) te sam bio na razgovoru u policiji a potom i na Dorh-u no do dana danasnjeg vise nisam dobio nista od dorha, zadnje je bilo da su procesu skupljanja dokaza pa me zanima po Vasim iskustvima koja je tu procedura? Naime, to stvarno nisam napravio te sam se na dorhu sam branio šutnjom nakon cega su rekli da je razgovor gotov i da mogu ic. Shodno tome, zanima me pošto planiram poslovno vezano za jedan projekt otputovati na Floridu na dogovore s investitorima hoce li mi to predstavljati problem pri izdavanju vize. Strah me da je ne odbiju iz razloga sto sam vjerojatno u policijskoj evidenciji, al opet nema mi smisla da neosuđivan i na temelju prijave moram ispaštati na takav način.

Unaprijed sam zahvalan na svim odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na nekom postu na ovo portalu pročitao sam, u smislu, na vizu utječe i sama policijska evidencija, ispravite me ako sam u krivu. Vezano za to, zanima me nešto drugo. Naime, ako ja imam 20 g, počinim neko kazneno djelo čija se evidencija na sudu briše nakon 10 g i tada se prijavim na neki natječaj za posao u državnoj ustanovi, što mogu očekivati? Odbijanje samim time što je moja policijska prijava odnosno evidencija ostala trajna? Ako sam u pravu, molim komentar zašto je to tako. Naime, znamo da je nastupom rehabilitacije "bivši" počinitelj ima ista prava kao svi ostali građani uključujući i kandidiranje za neka visoka mjesta koja su ponekad mnogo odgovornija nego možda za neko mjesto u državnoj službi ( prije par mjeseci je bilo govora u novinama o jednom kandidatu za mjesto gradonačelnika u Slavoniji, koji je bio osuđen kad je imao, čini mi se, 25 g i on se branio time što je "rehabilitiran").

I tako meni nije jasna ta sprega policijske evidencije-rad u drž.službi! Vrijedi to za svaki posao u drž.službi, vrijedi za bilo KD...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smatram da biste s takvom prošlošću imali problem ako biste se prijavili u sigurnosno-obavještajni sektor, iz razloga koje smatram, nije potrebno posebno objašnjavati.

 

U svim drugim slučajevima, nastup rehabilitacije briše svaki krimen i formalnih zapreka u tom smislu nema.

 

Što se postupka ishođenja vize tiče, ako se ne varam, neke zemlje su vrlo rigorozne po tom pitanju za pojedinu vrstu vize, pa traže i prekršajnu evidenciju i podatke o eventualno počinjenim kaznenim djelima (koje uključuju i one za koje je nastupila rehabilitacija), jer žele znati točno s kime imaju posla. Iako, ljudska narav je nepredvidiva, pa takvi zahtjevi ponekad djeluju apsurdno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija