Jump to content

Ovrha na plaćeni račun s istim datumom


Tomislavxp

Preporučene objave

S današnjim sam datumom preuzeo rješenje o ovrsi doneseno s datumom 04.05. No, račun je plaćen upravo na taj dan. Mogu li na temelju te uplate osporavati cijelokupan iznos računa i nastalih troškova putem prigovora i žalbe?

 

 

Priča počinje nakon što sam u nekoliko navrata kontaktirao tele2 službu za korisnike da ne mogu izvršiti uplatu preostalog duga po prekidu pretplate zbog toga što poziv na broj ne prolazi, ni podaci o uplati koje sam dobio putem diktiranja brojeva i naknadno sms porukom također nisu mi dozvoljavali izvršenje uplate. Zamolio sam ih da mi poštom pošalju na ispravnu adresu uplatnicu, no kako ona nije došla, još jednim pokušajem kontaktiranja službe za korisnike 04.05. djelatnica je savjetovala da uplatu izvršim po nekom starijem pozivom na broj, što sam i uspio napraviti tijekom razgovora s njom.

Stoga; uplatu nisam mogao izvršiti, tražio sam opetovanu pomoć od ovrhovoditelja, tražio sam i dostavu uplatnice ili opomene na svoju aktualnu adresu - ništa od toga nije uspjelo, a na kraju sam uspio ostvariti uplatu uz pomoć djelatnice s datumom na koji je doneseno rješenje o ovrsi.

Ima li tko kakav savjet vezan uz ovaj slučaj ili slična iskustva?

uređeno: od Tomislavxp
pravopis
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:mase2:

zalite se na rjesenje i osporavajte dug jer ste isti platili! i u prilogu dostavite kopiju potvrde o vasem placanju istoga...

 

ok, hvala, znači navest ću da je s tim datumom kada je realizirano rjesenje o ovrsi (04.05.) račun plaćen. prigovor moram pisati na sporni racun, a zalbu na nastale trosko\e, jel tako?

 

da spomenem kako sam imao problema s prehhodnim pokusajima uplate ili ne?

 

hvala na savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Update 1: Pozdrav, po ovom je slučaju ovrha trenutno obustavljena i plaćeno je 100 kuna pristojbe za žalbu na račun RH.

 

 

Update 2: Zajedno s Pozivom za pripremno ročište Općinskog suda stigao je i odgovor na prigovor odvjetnika Tele2. On se očitovao da sada nepotrebno opterećujem sud i da ne mogu uspješno osporavati izdane račune (što ja niti nisam radio, već osporavam ovrhu i ovršne troškove) ako nisam koristio mogućnost prigovora kod Tele2 i nadležnog HAKOM-a. Nisam imao dokument (račun) na temelju kojeg uopće pisati prigovor, niti sam bio nezadovoljan uslugom (osim ako se dostavljanje ispravnih podataka za uplatu smatra uslugom).

 

Odvjetnik u svojem odgovoru ima zahtjev da isplatim preostali dio glavnice u iznosu od nekih 15-ak kuna (iako sam platio točan iznos koji mi je Tele2 dostavio, a koji je tako naveden i predmetno na prijedlogu za ovrhu) i zatezne kamate (izračunate na odvjetnik.me a odgovaraju navedenom iznosu od 15 kuna), njegove troškove od 300-njak kuna s troškovima postupka i zateznim kamatama. Napominjem da negdje piše da se iste kamate odnose na razdoblje prije datuma rješenja o ovrsi, a negdje na razdoblje poslije. Valjda tipfeleri, brkanje od i do. Na kraju traži da sve to skupa podmirim u roku od 8 dana.

 

Što sada? Da odem na ročište? Koliko to sve skupa može koštati ako izgubim :hamlet:? Da jednostavno podmirim ove kamate (odnosno dio glavnice kako u nekim dijelovima navodi) i njegove troškove?

 

 

 

(vidim da je ovdje sličan bio slučaj... http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/92454-Račun-je-plaćen-istog-dana-kad-je-pokrenuta-ovrha!)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija