Jump to content

istek ugovora o radu na određeno za vrijeme bolovanja i ne produljenje istog


melo7

Preporučene objave

Sredinom travnja sklopio sam ugovor o radu na određeno u trajanju od mjesec dana.

Nekoliko dana kasnije teže sam ozlijedio ekstremitet (van posla) te su liječnici procijenili vrijeme oporavka od dva mjeseca. Uredno sam se javio poslodavcu te sam mu dostavio doznake za bolovanje.

Kasnije sam pokušavao telefonski doći do nadređene osobe, no ona me uporno izbjegavala. Kako se približava istek ugovora, ipak sam nekako uspio doći do jedne od relevantnijih osoba te mi je ona rekla da mi je poslodavac odlučio ne produžiti ugovor. Osoba mi je hladno rekla da su mi baš danas poslali poruku na kućnu adresu o tome da mi ne produžuju ugovor te da će mi ostale papire poslati na kućnu adresu kroz nekoliko dana.

 

Može li mi netko odgovoriti smije li uopće poslodavac tako postupiti te što mi je činiti dalje. Kome se obratiti?

 

Isto tako u jednom razgovoru sam saznao da ako se ozljeda dogodi dva sata prije i dva sata nakon radnog vremena da zaposlenik ima pravo na odštetu od osiguravateljske kuće kod koje ga je osigurao poslodavac i to na način da se nakon isteka bolovanja cjelokupna dokumentacija dostavi osiguravateljskoj kući te se nakon procjene zaposleniku isplati odšteta za svaki dan bolovonja.

 

Zna li netko nešto više o tome? I kako doći do informacije kod koje kuće je zaposlenik osiguran (poslodavac odbija dati informaciju o osiguravateljskoj kući)?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isto tako u jednom razgovoru sam saznao da ako se ozljeda dogodi dva sata prije i dva sata nakon radnog vremena da zaposlenik ima pravo na odštetu od osiguravateljske kuće kod koje ga je osigurao poslodavac i to na način da se nakon isteka bolovanja cjelokupna dokumentacija dostavi osiguravateljskoj kući te se nakon procjene zaposleniku isplati odšteta za svaki dan bolovonja

 

Hvala!

 

Ma nije baš tako. Smatra se okvirno jedan sat prilikom odlaska i dolaska s posla. Kažem okvirno, jer to može biti i kraće i dulje, ali u svakom slučaju vrijeme provedeno u putu, a ne da nakon posla cijepaš drva, porežeš se i tupiš priču kako je to "unutar jednog sata". Nema od toga ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija