Jump to content

McDonald's - tužba za trovanje hranom


rhye

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Pokušat ću biti što detaljnija, pa samo da pripremim čitatelje da će ovaj post najvjerojatnije biti poprilično iscrpan i dugačak.

 

U petak 12.5. u McDonald'su u Jurišićevoj (Zagreb) prijateljica i ja smo oko 17h naručile (i pojele) 2 menija. Napomenut ću samo kako je bila ogromna gužva, čekalo se u redu za kasu 20-ak minuta i za to vrijeme pratile smo postupke radnika, koji nisu bili oličenje higijene i propisnog rukovanja hranom (bez rukavica, miješanje bombončića u aparatu za sladoled golim rukama itd.) Tu večer nakon posjeta Megiću prijateljica je počela imati jake bolove u želucu (i ja, ali sam ih pripisala junk foodu) i krenuo je proljev. Sljedeće jutro i ja sam se probudila sa grčevima i bolovima u trbuhu i završila na wc-u također sa proljevom. Taj dan (subota, 13.5.) obje smo otišle na Hitan prijem u zaraznu oko 15h, jer su bolovi bili grozni, temperatura blago povišena, proljev i dalje aktualan, te nam je nakon pregleda od strane liječnika i vađenja krvi ustanovljeno trovanje. Sljedeći dan smo predale i uzorak stolice, te je na jučerašnjem nalazu ustanovljeno postojanje campylobakterije, koja nije baš najbezazlenija stvar na svijetu (dovoljno govori da se naša doktorica opće prakse s takvim nalazom nikada u svojoj praksi nije susrela). I dalje su simptomi prisutni, ne znamo koliko će još dugo trajati, i koliko je možda ljudi također u tom McDonald'su otrovano.

Nije moguće da je do trovanja, tj zaraze došlo putem nečeg drugog, jer je to jedino što smo taj dan obje konzumirale.

 

Zanima me savjet što se tiče eventualne tužbe McDonald'su zbog izostanka s posla i uzrokovanih bolova i tko zna kakvih posljedica koje možda slijede. Papirologija, kome se obratiti, kako, gdje... svaka info je dobrodošla.

 

Hvala na pažnji i unaprijed na bilo kakvom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se zaista medicinskim vještačenjem (ili barem preliminarnim medicinskim vještačenjem) može utvrditi da ste do trovanja hranom došli zbog tog obroka u McDonaldsu, onda mislim da je to naknada štete, pa se zbog toga obratite odvjetniku specijaliziranom za naknade štete, koji će nakon okončanja Vašeg liječenja znati što poduzeti (odštetni zahtjev, vještačenje i sl.)

Prije toga, ako sumnjate da ste se zarazili hranom iz McDonaldsa zbog nezakonitih sanitarnih standarda, prijavite ih sanitarnoj inspekciji, pa neka oni utvrde eventualne nepravilnosti koje bi poduprle Vaš zahtjev za naknadu štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija