Jump to content

prometni prekršaj - nevjerodostojan podatak o identitetu vozača


franci

Preporučene objave

poštovani,

od policijske uprave dobio sam obavezni prekršajni nalog zbog ne dostavljanja vjerodostojnog podatka o identitetu vozača koji je upravljao mojim vozilom.

 

molim vas pomo oko dvije stavke:

1) prekršaj je počinjen u 8mj 2015 godine te sam se u zadanom roku očitovao na njega i dao podatke o vozaču - koji je razlog da mi odgovor/presuda stiže skoro 2 godine kasnije te postoji li period zastare za ovo?

2) proglašen sam krivim jer nisam dao vjerodastojan podatak o vozaču odnosno nisam izjavu "potkrijepio ovjerenom izjavom te osobe kod nadležnog tijela ili za to ovlaštene osobe iz koje bi se nedvojbeno moglo isto potvrditi"?! ja sam uredno popunio sva polja o podacima o vozaču i dostavio u traženom roku a tu dodatnu izjavu nije nitko tražio niti ona igdje piše(?)

3)bilo koji dodatni savjet kako bih slučaj završio maksimalno u svoju korist

 

unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stvarna osoba iz BiH, nisam više u kontaktu (to je bilo prije skoro 2 godine).

tada sam popunio sva polja odnosno dao sam sve podatke o osobi u zadanom roku. smatram da sam time ispunio svoju zakonsku obvezu o davanju vjerodostojnih podataka?

 

zamolio bih vas tumačenje na temelju čega sam proglašen krivim (sada gledam papire iz prvotne obavijesti o počinjenom prekršaju i piše da trebam dostaviti vjerodostojne podatke. NIGDJE se ne spominje da trebam to "potkrijepiti ovjerenom izjavom te osobe kod ovlaštenog tijela ili za to ovlaštene osobe iz koje bi se nedvojbeno moglo isto potvrditi" kako mi sada piše u presudi).

dakle ne vidim po kojoj točci ili parafu sam tada propustio izvršiti svoju zakonom propisanui obvezu. da li je najbolje da se pozovem na to ili trebam još nešto opisivati?

 

također, možete li mi reći koji je rok zastare za ovakve prekršaje pošto mi "presudu" šalju skorom dvije godine nakon prekršaja i mog očitanja?

 

i treće, nevazano za tjeranje pravde, koje bi slijedeće korake preporučili za riješiti ovaj slučaj u moju korist?

 

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tim više, jer prava žalbe na sudsku odluku nema, pa ni sudac neće brinuti hoće li mu ili ne, presuda pasti. Kako odluči, tako će i biti.

 

U prigovoru slobodno predložite kako ćete na sebe preuzeti odgovornost za pozivanje i dolazak na sud konkretne osobe. Jasno, ako je ona voljna da to učini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija