Jump to content

Krivo upisano ime u z.k.


markun

Preporučene objave

u ugovoru koji tek mislimo poslati na uknjizbu stoji pravo ime Tomo kako je i pravo ime. Tako je i ovjereno kod JB. U tom ugovoru, stric mi daruje1/2 stana, a vec mi je prije dvije godine darovao takodjer 1/2 stana prilikom cega je i doslo do pogreske u imenu prilikom uknjizbe. Sad bih s ovom 1/2 bio vlasnik stana za cijelo.

 

Sve je pocelo od rjesenja o nasljedjivanju kad je stric naslijedio taj stan i odmah na ostavinskoj u korist mene ustupio 1/2 stana i vec je u tom rjesenju napisano moje krivo ime...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da je nužno pokrenuti postupak za ispravljanje rješenja o nasljeđivanju,sukladno čl.342 i 347 Zakona o parničnom postupku koji se u konkretnom slučaju primjenjuju osnovom odredaba čl.175 st.2 Zakona o nasljeđivanju,a nakon što ishodite rješenje o ispravku,možete ići prema zemljišno-knjižnom uredu sa prijedlogom za ispravak imena,budući da bi u slučaju izravnog prijedloga prema z.k.uredu,bez donesenog rješenja o ispravku rješenja o nasljeđivanju,bili odbijeni,a što je sasvim izvjesno obzirom da z.k.ured nema nadležnost ispravljati pravni temelj upisa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

poštovani, krenuo bih s ispravkom rješenja o nasljeđivanju kao što je ovdje sugerirano. Rješenje je iz 1984.g. , pa me zanima kako je li dovoljno napisati da je predmet; ispravak rješenja o nasljeđivanju i i općinskom sudu ....odnosno dali treba precizirati kojem odjelu se predaje podnesak ?

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Poštovani trebam Vašu pomoć, naime prije 10tak godina roditelji su kupili stan i on je bio 1/2 na meni a druga na majci. U ugovoru o kupoprodaji i kasnije u zemljišnim knjigama krivo je navedeno moje srednje ili drugo ime, odnosno ispustili su jedno slovo. Prije nekoliko godina majka je preminula i polovica stana je pripala meni ali ovaj put sa ispravno navedenim imenom te sada u zemljišnim stoji i dalje 1/2 ja sa ispravnim imenom, a druga sa imenom gdje je ispušteno slovo. Adresa i OIB u oba slučaja su ispravni. Koje korake moram poduzeti da se ta greška ispravi i stan bude 1/1? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispravak imena se rješava tako da podnesete prijedlog za ispravak imena i priložite rodni list (priznaje se sa e građani). Za sređivanje vlasništva 1/1 isto podnosite prijedlog za objedinjavanje vlasničkih udjela.

Prijedloge za ove gore navedene postupke dižete u gruntovnici besplatno. Naknada za rješavanje spajanja udjela i ispravak imena vam je 100 kn (50 kn po prijedlogu), a podatke za uplatu ćete dobiti isto u gruntovnici

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija