Jump to content

traženje dokumentacije o bolesti


markun

Preporučene objave

postovani, djelatnik je nedavno priznao poslodavcu da boluje od PTSP-a ali da ne želi dostaviti dokumentaciju. Tema je bila drugo radno mjesto i povećanje plaće. Da li poslodavac smije od nadležnog doktora djelatnika zahtjevati da se dostavi podatak da li radnik doista boluje od ptsp-a, budući bi se onda rasporedio na poslove koje može raditi ili ostati na ovom radnom mjestu ako bolest i uvjeti dozvoljavaju?

 

hvama puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ptsp kao i svaka druga bolest može biti lakšeg intenziteta ili večeg...poslodavac nema pravo čitati nečiju med.dokumentaciju jer izmeđuostalog nije ni sposoban procjenivati nečiju radnu sposobnost,a ulazi u privatnost neke osobe,te mu radnik to nije dužan dati....što postiže i traženjem od doktora je li boluje od te bolesti?.......samo saznanje ništa ne znači jer ne govori o radnoj sposobnosti.......on može radnika poslati na liječnički pregled za taj posao gdje će dobiti uvjerenje je li radnik sposoban to raditi ili nije i to je jedino ispravno rješenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija