Jump to content

zaštita potrošaća- mehaničar ne zna otkloniti kvar na vozilu


stan12

Preporučene objave

što napraviti kad mehaničar nije u stanju otkloniti kvar na automobilu kojeg je uredno primio u svoju radionicu? Svaki put kaže da je auto u redu/popravljen i to naplati no nakon kraćeg vremena vraćaju se isti "simptomi" te mu se auto mora šlepati na ponovni popravak.

naravno, idealno bi bilo otići kod drugoga no što s utrošenim novcima/plaćenim uslugama i obvezi koju je preuzeo a koju nije ispunio?

NE radi se o fuš mehaničaru, ovaj ima pravi obrt i izdaje prave račune smile1.gif

 

Dakle, koja su prava potrošaća u ovom slučaju? Povrat (dijela) novaca? Poporavak na njegov račun kod nekog tko zna posao obaviti?

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem frustraciju. Znate li vi o kojem se kvaru radi? (ja sam na svom autu imala slučaj da se bez razloga gasio, tek su nakon nekoliko servisa ustanovili da se radi o maloj sondi, ili senzoru ili nečemu takvom, što je slalo neispravne informacije. Teško je sad s elektronikom u automobilima :)

Ne znam je li kod ovog mehaničara bilo kršenja pravila struke, ako jest, onda možete tražiti naknadu štete u vidu popravka kod drugog mehaničara i ispostavljanja računa ovome. Međutim, to bi morao utvrditi vještak strojarske struke, je li takvog kršenja bilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija