Jump to content

Stečaj prouzročen nezakonitim djelovanjem Porezne uprave


Apollonia

Preporučene objave

Moja tvrtka je dobila Rješenje o pokretanju stečajnog postupka radi insolventnosti.Tvrtka je blokirana milijunskim iznosom temeljem rješenja u upravnom postupku Ministarstva financija,Porezne i Carinske uprave.

Do te blokade tvrtka je bila 13 godina stara i za to vrijeme nikada nije nikome dugovala niti lipu po bilo kojem osnovu.Sudskom pravomoćnom presudom su ukinuti i prvostupanjsko i drugostupanjsko rješenje.

Nakon milijunske blokade tvrtka nije mogla poslovati pa tako niti plačati obveze koje su proistjecale iz njenog samog postojanja tako da je pokrenut stečaj.

Postoje nedvojbeni i jasni dokazi da je ovaj stečaj prouzročila Porezna uprava i da je nezakonistost tih upravnih postupaka utvrđena pravomoćnom sudskom odlukom Upravnog suda.

Odštetne parnice koje su pokrenute za izmaklu dobit i neimovinsku štetu su ušle u "stečajnu masu",za izmaklu dobit je dobivena na prvostupanjskom sudu ali se DORH žalio i sada je na VTS u Zagrebu.Za neimovinsku štetu su pred samu presudu ,nakon 8 ročišta u dvije godine,prebacili drugom sucu pod izlikom prebukiranosti suca koji je vodio 8 ročišta i na devetom najavio zaključenje.Samo četiri dana nakon odštetne presude od 4 milijuna kuna za izmaklu dobit,dobila sam da mi tvrtku šalju u stečaj.Jedina sam vlasnica tvrtke.Moje pitanje je mogu li sada kada je tvrtka oteta iz mojih ruku,podići tužbu kao fizička osoba- zakonska zastupnica jedina(naravno poslije prijedloga DORHU )protiv RH za prouzročenje stečaja tvrtke sa svim posljedicama istog jer je jasno i lako dokazivo da tvrtka drugog razloga za stečaj nije imala.Porezna uprave je bila štetnik koji je tvrtku odveo u stečaj.Poslovni prostor koji smo do blokade uredno otplačivali ,ušao je u stečajnu masu i bit će prodan vjerovatno za budzašto.Osiromašena sam i osobno jer sam dala sve svoje osobno vjerujući u pravdu no 5 godina do presude u našu korist je predugo.Daljnju bitku vodim sama iz tih razloga.Hvala unaprijed za savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliki je dug prema PU (visina blokade)? Očigledno je pokrenut stečaj zbog blokade dulje od 120 dana (pokrenula FINA po službenoj dužnosti?), trebali ste tu prije reagirati otvaranjem predstečajne nagodbe, tako biste poslovali u "balonu" bez blokade i ne bi nad Vašim društvom mogao biti otvoren stečaj dok traje predstečajni postupak (ako on još nije otvoren, još uvijek to možete napraviti).

Također, imate još jednu šansu prije otvaranja stečajnog postupka, a to je pronalazak strateškog partnera koji bi pristupio dugu (vidite čl. 124. Stečajnog zakona), tada se neće donijeti rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad Vama. Uglavnom, održat će se ročište radi raspravljanja o postojanju stečajnih razloga, pa ako je već otvorena PN ili ako dođe strateški partner koji će dati izjavu o pristupanju dugu, stečaj neće biti otvoren nad Vašim društvom.

 

Također, poslala sam Vam privatnu poruku u inbox.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija