Jump to content

2017. ovrha na kaznu za nepropisno parkiranje iz 2005.


Lucy Lou

Preporučene objave

Poštovani,

ukratko ću objasniti što se desilo.

2.6.2017. dobih od Općinskog građanskog suda u Zagrebu 'Prijedlog za promjenu predmeta i sredstva ovrhe'. Tražbina je od Zagrebačkog holdinga (iznos 250,00kn) od 16.11.2005.

Kako sam pažljivi vozač i uvijek pazim na to da poštujem pravila, nemam puno kazni i nije mi trebalo dugo da se sjetim o čemu se točno radi.

 

2005. baka je završila u bolnici na Sv. duhu, nakon telefonskog razgovora sa liječnikom saznala sam da joj se stanje pogoršalo i odmah sam otišla u bolnicu. Kako je na Sv. Duhu problematičan parkirni prostor, jedino mjesto koje sam uspjela naći je bilo na kraju ulice tako da sam se uspjela parkirati ali tako da je prednji dio auta bio djelomično na pješačkom prijelazu. Kako je od tada ipak prošlo 12 godina, ne pamtim sve detalje ali znam da sam dobila kaznu i fotografiju sparkiranog auta. Platila sam kaznu i zaboravila na sve skupa jer je baka umrla dan nakon tog nepropisnog parkiranja i pamtim jedino stvari vezane uz taj događaj. No sud me nakon 12 godina podsjetio ovrhom...

Nazvala sam Zagrebački holding, rekli su mi da je to što sam platila (uplatu naravno ne čuvam 12 godina) vjerovatno kazna od policije za počinjen prekršaj no ne i njihova kazna koja je sa kamatama narasla na preko 800,00kn. Nikakvu obavijest o ovrsi nisam dobila ranije, ništa nisam potpisala ni primila. Gospođa u pravnoj službi mi je rekla da su oni obavijesti slali i meni i firmi u kojoj sam tada radila i drugoj firmi u kojoj sam se kasnije zaposlila i kako nisam ništa primila stavili su na oglasnu ploču i time riješili problem (?!).

Molim vas pomoć, postoji li ikakva mogućnost da platim samo tu njihovu kaznu (250,00kn) bez zateznih kamata i ostalih nameta jer ja zaista nisam znala da taj dug postoji. Da li je sve skupa otišlo možda u zastaru ?

Imam pravo na žalbu u roku od 8 dana, odnosno 10.6.2017. pa mi je prilično hitno.

Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija