Jump to content

Legalizacija objekata


stjepanz07

Preporučene objave

Postovanje,molio bi odgovor na slozeni problem,

Brat koji je zivio i sad zivi samo sa ocem,nakon majcine smrti,prije nego je umrla predao je zahtjev za legalizaciju u dogovoru sa njima.

Nakon majcine smrti ,u toku ostavinskog postupka nitko nije nista govorio o tome,a kako se nismo mogli dogovorit drugacije ,ja sam po zakonu nasljedio 1/3kuce kao i oni.

Sad, lani su poceli stizat racuni za legalizaciju,i sad se moj brat sjetio da i ja postojim i dsa trebam placat,ono o cemu nisam imao pojma ,niti je bilo o tom govora prije.

Zahtjev je za legalizaciju predao on,,,brat,

Sto dalje,sto moram ,nemoram ,koja su moja prava i drugo u tom slucaju,,,,,unaprijed Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ni Zakon o postupanju sa nezakonito izgrađenim zgradama, niti samo Rješenje o izvedenom stanju ne ulaze u (su)vlasničke odnose, no Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima o pravima i obvezama suvlasnika u čl.38 st.2 kaže da se plodovi i druge koristi od cijele stvari, kao i troškovi i tereti dijele među sve suvlasnike razmjerno veličini njihovih suvlasničkih dijelova, ako se drugačije ne dogovore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno da,,,,prica je poduga ,,,ali svodi se na to dy je iz neznam kojeg razloga on,stariji brat uvjek bio u njihovim ocima ,nesto vece od mene,morao sam otic od kuce,obecano mi je pols kuce,naposljetku izgledss da su imali plan sve darovat bratu,ali mama je iznenada umrla i kad sam trazio min lovu da mi isplate i za kucu i sve ostalo nisu ,htjeli,,,,a o legalizaciji se sutilo ,,,,,zato sam trazio po zakonu svoj dio,,,,sad bi trebao placat necije hirove u vidu legalizacije...

Brat zivi 20tak god na katu kuce,a sad je nasljedio trecinu,djeca mu imaju sobe nad garazama ,auti u garazama,otac u prizemlju,posto nije jos etazirano,,,,isad bi to trebali na 3djela podijeliti i platiti..a meni prije ostavinske nude praznu parcelu,,,ja kao klina radio na kuci,sudjelovao u izradi centraljog,garazi,isveg ostalog

To nemoze bit istina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija