Jump to content

OVRHA - firma u predstecaju - ŠTO DALJE?


livadica

Preporučene objave

Poz.

Firma je u predstecajnoj nagodbi od 2013g i nema naznaka kad ce t ozavrsit.

Supruga je otisla u invalidsku mirovinu i poslodavac joj je ostao duzan dvije zadnje place. Za 12mj 2016 i 1 mj 2017g. Supruga je dobila NP1 obrazac i s tim smo otisli u FINU i zatrazili ovrhu (prislinu naplatu) al smo od FINE dobili nakon par dana natrag NO1 obrasce i zathjeve te OBAVJEST O VRAČANJU OSNOVE ZA PLAČANJE

Na osnovu članka 4 Pravilnika o načinu i postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima(NN 6/13) vračamo osnovu za plačanje iz razloga što:

NAD OVRŠENIKOM JE OTVOREN POSTUPAK PREDSTEČAJNE NAGODBE.

 

I TO JE TO...

 

i ŠTO DALJE? ništa? pa vec 4 godinu traje predstecajna nagodba a kolko vidim mogla bi jos 4 . k tome u predstecajnoj nagodbi se nigdje ne spominje placa moje supruge jer je otvorena 2013g a mi imamo potrazivanje iz 2017g.

 

neki savjet? prijedlog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

FINA po zakonu mora vratiti ovršne isprave jer se za vrijeme PN ne mogu naplatiti, ali nakon okončanja PN vi već prvi dan možete ovršiti za plaće (zato je poslodavac i dao bez problema te isplatne liste kad zna da s njima sada ne možete ništa).

Tehnički, postupak PN ne bi trebao utjecati na naplatu a) prioritetnih tražbina (a to jesu tražbine radnika s osnove plaće, otpremnine itd., mada je ovo potraživanje nastalo nakon otvaranja PN) i b) tražbina nastalih nakon otvaranja PN, ali je pravilo takvo da se ovrha ne može provesti i FINA mora vratiti ovršnu ispravu koja je podnesena.

Jedino što Vam preostaje jest čekati, ali obračun plaće jest ovršna isprava i zastarijeva tek za 10 godina, a PN bi ipak trebala trajati kraće od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija