Jump to content

Kaznena prijava


despot

Preporučene objave

....na Vašoj stranici,pročitao sam da ima predložak kaznene prijave,ja to ne mogu preuzeti,ili mi recite dali uopće to ima. Želim kazneno prijaviti,i pokrenuti postupak protiv lihvara kojem kolikogod vratiš nikad nisi vratio ni dio duga uvijek isto dužan? :zaljubljen:

....sve je počelo davne 1997 godine.

....odvjetnik,koji me godinama branio,nakom bankrota,i sve parnice dobio,sudske troškove naplatio,za zadnju parnicu nisam imao za akontaciju a spor izgubljen,(Sporazum napravljen da tražbinu odvjetniku ustupam,a nakon završetka ćemo napraviti obračun)i još sam morao platiti sudske troškove - Tužba za naplatu tražbine,izguljen spor,vodio se 12 godina,me jednostavno nakon svega ignorira i "nema vremena" da me posavjetuje i želim sam to napisati.

Može li se u Poruci poslati PREDLOŽAK?

 

 

....lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ovom linku možete naći predložak.

 

Ako sam vas ja dobro shvatio, vi želite prijaviti odvjetnika za kazneno djelo lihvarskog ugovora? Bez uvrede, ali takva kaznena prijava će vam biti odbačena. Eventualno razmislite o kaznenom djelu zlouporabe povjerenja iz čl. 240. KZ-a, iako i to djelo tek teoretski dolazi u obzir, budući će ga biti teško dokazati.

 

Kada ste vidjeli da s odvjetnikom ne možete na zelenu granu, trebali ste mu opozvati punomoć i pronaći nekog drugog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem sa kaznenim djelom lihvarskog ugovora je u tome što je isto djelo tzv. kazneno djelo stanja, što znači da je počinjeno samim trenutkom sklapanja ugovora. Kako je to bilo još tamo, sada već davne, 1997. godine, ovdje je nastupila zastara kaznenog progona, čak i da uzmemo da je kazneno djelo počinjeno.

 

Pazite, ja vas ne odgovaram da podnesete kaznenu prijavu, već samo ističem vjerojatan ishod postupka. Vi svakako prijavite, iako ste trebali reagirati puno ranije. No, niste jedini, većina ljudi u takvoj situaciji nada se najboljemu, i reagira tek kada su stvari otišle kvragu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija