Jump to content

Nasilje u obitelji -prijava i sud i dječja osobna isk.


mama_Iva

Preporučene objave

Poštovani!

 

Ukratko da objasnim situaciju, za vrijeme trajanja braka bila sam fizički i psihički zlostavljana od strane supruga, prijavila ga, s bebom otišla u sigurnu kuću. pošto smo u to vrijeme živjeli u inozemstvu, a dokumenti kod muža policija mi vraća moju hrv osobnu, djetetovu zdravstvenu, ali ne i djetetovu osobnu. (sve hrv. dokumenti, ništa strano nismo imali). jer je navodno izgubljena baš tu noć! dijete od hrv ambasade dobija putni list i kažu mi osobna poništena. neki dan u policiji saznam da nije. a ona se nalazi kod muža što znam jer ju je donio na sud i pokazao. svi postupci se vode u toj zemlji jer je muž prvi potegnuo postupak rastave i skrbništva. a ja sam pokrenula protutužbe i tužbu za zabranu prilaska meni i vodi se sud za nasilje u obitelji. kada, kako i na koji način mogu doći do te osobne jer vrijedi još 3 god. ?? najvjerojatnije ću dobiti skrbništvo jer je sin 2 god a u toj zemlji osuđenima za nasilje ne daju djecu na skrb.

 

i još 1 pitanje. neki dan muž dođe sa svekrvom i napadne mene i moje, prvi put je vidio dijete od našeg odlaska (6mj!) i jako se bezobrazno ponašao da sam morala zvati policiju. napravili su zapisinik. želim ga zbog toga prijaviti pa makar i ja dobila kaznu jer smo kršili javni red i mir ali i da dokažem tamo u drugoj državi da me i ovdje u hrv došao provocirati, vrijeđati,napadati, prijetiti i lagati. jer mi se tamo sve odugovlači, nitko iz drž. institucija ne dolazi na ročišta. a ja trošim vrijeme i novac. a sutkinje su njemu naklonjene jer je on njihov državljanin a ja nacionalna manjina (hrvatica). što mogu očekivati od tog suda i tog prekršaja obiteljskog nasilja? što kako zašto...?molim vas!!!

hvala puno!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u Hrvatskoj živim i napisala sam da me tu neki dan muž došao napasti i vrijeđati

 

Ažurirano

 

konkretno. u Srbiji smo živjeli i iz sigurne kuće otišli za Hrvatsku u kuću mojih roditelja. sad smo stalno tu i tu me muž neki dan napao. ali mi se svi ostali sporovi vode u srbiji, za skrbništvo, razvod, zabranu prilaska meni i za nasilje u obitelji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u Srbiji smo živjeli i iz sigurne kuće otišli za Hrvatsku u kuću mojih roditelja. sad smo stalno tu i tu me muž neki dan napao. ali mi se svi ostali sporovi vode u srbiji, za skrbništvo, razvod, zabranu prilaska meni i za nasilje u obitelji.

 

Jeste li vi i dijete sada prijavljeni da stanujete ovdje?

Dijete ima RH državljanstvo, dvojno državljanstvo...? A vi i suprug?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno da Vi možete podnijeti kaznenu prijavu ili prekršajnu prijavu policiji i općinskom državnom odvjetništvu čiji god da ste državljani, s obzirom da je djelo ili prekršaj počinjeno na teritoriju RH, i tu je nastupila štetna posljedica. Međutim, to ovisi o Vašoj inicijativi - Vi morate otići na policiju ili državno odvjetništvo i ispričati sve što se dogodilo i dati sve podatke.

Vidim da ste zvali policiju i da je policija napravila zapisnik. S 20,00 kn biljega možete ishoditi iz policije kopiju zapisnika i vidjeti što su oni dalje poduzeli da se taj prekršaj ili kazneno djelo procesuira. Međutim, ako Vas nisu zvali, ne znači da neće. Također, tamo se možete raspitati i što Vi još dodatno možete učiniti da se zaštitite (zabranu prilaska, izgon iz zemlje i sl.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam na odgovoru!

a ako ga dam na sud - koliko će mi ta presuda značiti u srbiji? jer sam tamo tražila zabranu prilaska meni na 300m na rok od 2 god. da li i ja mogu očekivati neku kaznu jer smo bili u kafiću i ajmo reći kršili javni red i mir. da li mi treba odvjetnik?

 

u vezi djetetove osobne- kako i na koji način mogu doći do nje i da li kada mi se dodjeli dijete muž meni onda mora vratiti osobnu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija