Jump to content
Majstorsmora

Zastara rješenja o izvršenju

Preporučene objave

Imao sam poslovni prostor u najmu 1993 i 1994g. kojeg sam napustio 1995g. i uredno podmirio najamninu najmodavcu. Međutim me najmodavac tuži da sam za 1993g. ostao dužan 2000kuna i za 1994g. 1000kuna. 1994g. sam dobio rješenje o izvršenju za 1993g. na koje sam se zakasnio žaliti 3 dana jer ga nisam ja primio na ruke na dostavnici nije moj potpis vec je u to vrijeme poštar sam ubacivao i potpisao rješenje, stoga sam zakasnio sa žalbom i to naveo u žalbi međutim sud je odbacio moju žalbu kao nepravovremenu i ostavio na snazi rješenje o izvršenju u kojem piše da moram platiti 2000kuna ili ce sud izvršiti zapljenu mojih pokretnina na adresi poslovnog prostora.1995g. sam dobio rješenje o izvršenju za 1994g. da platim 1000 kuna, na to sam se na vrijeme žalio i u sudskom postupku uz predoćenje dokaza i računa dobio taj postupak. Za ovo rješenje za 1993g. se nije ništa dešavalo do 2011g. kad je sam sud obustavio izvršni postupak primjenom čl. 338. Ovršnog zakona jer vjerovnik nije u roku tri mjeseca podnio osnovani prijedlog na temelju kojeg se može nastaviti postupak. Vjerovnik se žali na ovu odluku suda i pošto je Ustavni sud ukinuo taj član Županijski sud 2014g. je uvažio žalbu vjerovnika i vratio predmet sudu prvog stupnja na ponovan postupak. 2016g. mi je bio sudski ovršitelj na adresi stana te ostavio poruku da platim dug i da se javim ovrhovoditelju. Dali je nastupila zastara zbog toga što vjerovnik nije 17g. poduzimao nikakve radnje, mogu li se žaliti sudu i tražiti da se provede parnićni postupak,kojeg bih sigurno dobio.mogu li se pozvati na dobivenu parnicu za 1994g. Može li sud vršiti zapljenu pokretnina u mom stanu ako u rješenju o izvršenju piše da se zapljena vrši na adresi poslovnog prostora u kojem se više ne nalazim. Skoro da bih i platio tih 2000kuna ali mislim da će kamate biti velike, može li vjerovnik tražiti isplatu kamata za 24g. unatrag. Molim savjet kako najbolje postupiti. Zahvaljujem!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ja kao fizićka osoba trebao sam otvoriti obrt ali ga nisam otvorio. 1995g. raskinuo ugovor o najmu sa najmodavcem koji je potpisan 1993g. i platio najam za vrijeme trajanja ugovora koji je bio naveden u ugovoru

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako je rješenje o izvršenju pravomoćno 1995g. a ovrhovoditelj nije provodio nikakve radnje do 2011g. dali je to rješenje u zastari jer više od 10g. se po tom rješenju nije ništa provodilo, moguli se pozvati na zastaru tog rješenja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×