Jump to content

Prijevara u gospodarskom poslovanju


Ivan350

Preporučene objave

Brat mi je optužen za prijevaru u gospodarskom poslovanju u visini 38 000 kn jer kao direktor tvrtke nije platio robu koju je preuzeo. Tvrtka je nakon svega što se događalo otišla u stečaj i likvidaciju. Do sada je neosuđivan i trenutno je nezaposlen. Da li je pametno da na sudu prizna krivnju i može li proći s uvjetnom. KD je napravio da pomogne članu obitelji koji se nalazio u teškoj materijalnoj situiaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako se očitovao na prvom ispitivanju u državnom odvjetništvu? kako se tamo branio, tako će mu preostati da se brani i nadalje, jer naglu promjenu svog stava će morati dobro obrazložiti.

može proći s uvjetnom osudom, jer je ranije neosuđivan i jer je kazneno djelo počinio da bi pomogao članu obitelji koji se nalazio u teškoj materijalnoj situaciji (posebno ako to u optužnici predlaže i državni odvjetnik), ali će biti obvezan da oštećenom društvu plati robu u vrijednosti od 38.000,00 kn ako je taj iznos nesporan; ako je nešto sporno oko visine štete, onda će kazneni sud uputiti oštećeno društvo da ide u parnicu sa svojim zahtjevom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su dokazi protiv njega čisti, najbolja opcija i je priznanje, pa čak vidjeti i sa DORH-om o mogućnosti donošenja presude na temelju priznanja, što će smanjiti i trošak suda. Jasno, kao što je Ruby navela, roba odnosno šteta će se morati platiti, a uvjetna osuda bi u dogovoru, po mom mišljenju, definitivno išla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija