Jump to content

iskusnog odvjetnika za raskid darovnog ugovora


silva99

Preporučene objave

Moj otac i majka( koja živi sa mnom),darovnim ugovorom su darovali kuću djeci mog pok.brata prije 15 godina. Darovali su im zbog samilosti ,jer su to djeca njihova pok. sina, iako ta djeca kao ni njihova majka nisu komunicirali s njima , a niti s bilo kim iz obitelji.Otac se razbolio,nedugo potom i umro a da ga nisu nikada posjetili,ponudili pomoć, pa niti na sahranu došli.Sve godine do danas ne govore s mojom majkom niti s bilo kim u obitelji. Smatraju da im se moralo darovati jer su i oni nasljednici i morali su dobiti kuću za život.Danas prave problem mojoj majci na način da joj zabranjuju prolaz putem(jedinim putem iz njene kuće,koji je ona i pok.otac gradila i koristi ga posljednjih 50 godina),jer taj put prolazi uz njihovu kuću(tj.onu koju su im oni darovali. Majka kao i ja smo ogorčeni takvim nepoštivanjem i bahatošću..majka želi raskinuti ugovor o darovanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Govorite o opozivu darovanja, očito iz razloga grube nezahvalnosti obdarenika, što je upitno obzirom na sadržaj vašeg posta. Naime, gruba nezahvalnost postoji u slučaju počinjenja kaznenog djela ili povrede zakonom ustanovljene dužnosti (primjerice uzdržavanje) obdarenika prema darovatelju ili članu njegove uže obitelji.

 

Druga stvar je rok u kojem se opoziv može napraviti, a on iznosi godinu dana od saznanja za razlog opoziva.

 

Treća stvar je što je jedan od darovatelja preminuo, pa bi teoretski, opoziv mogao ići u 1/2 udjela (pod pretpostavkom da su majka i otac bili suvlasnici u jednakom omjeru od po 1/2 dijela).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija