Jump to content

Uspostava etažnog vlasništva nad zajedničkim prostorom


TamaraS

Preporučene objave

Poštovanje,

 

imam sljedeću situaciju. U ZK se dvorište zgrade u kojoj živim vodi pod "dvorište" i u zajedničkom je suvlasništvu svih nas suvlasnika. Želimo taj prostor dogovorno podijeliti da se točno zna kome pripada koji dio dvorišta, da bi mogli parkirati na svojem dijelu.

 

Prostor je takav da su dimenzije za parkirna mjesta (2,5 puta 5 m) premala (negdje je, npr. 2,4 puta 4,8 m).

 

Međutim, koliko shvaćam iz članka 67 te 71-76 Zakona o vlasništvu, ako svi suvlasnici dogovorimo podjelu zajedničkog vlasništva kome će točno što od dvorišta pripasti, elaboratom se može u ZK provesti tako da piše uz moje ime dodatnih par kvadrata i kraj njih "etažno vlasništvo". Nije nužno da bude "vrt", "parkirno mjesto" i slično?

 

Ili sam krivo shvatila?

 

Dakle, je li moguće da se mojih 2,4 puta 4,8 metara površine dvorišta provede u ZK i da piše uz moje ime 11,52 m kvadratnih "etažno vlasništvo" Tamara S ?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dvorište kao takovo uvijek će se navesti u popisnom listu (A) i biti će u suvlasništvu svih suvlasnika. Dijelovi dvorišta mogu se kao pripatci pripojiti određenom posebnom dijelu nekretnine u vlastovnici (B). No mora biti jasno što su i koja im je svrha.

 

Tako da, ako još uvijek govorimo o "betonu" iz posta http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/91279-legalizacija-parkinga?p=744829#post744829 , čini mi se da sam vam tamo i odgovorio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija