Jump to content

Uvreda


Lenos

Preporučene objave

Molim za savjet:

Meni poznata osoba(sumještanin) izvrijeđala me na plaži(nisam dopustio vezivnje brodice na moj vez koji formalno pravno nije moj ali kako smo gradili sami mještani svatko ima vez). Salve uvreda u stilu Zdravka Mamića:kretenu,idijote, nemaš ništa u glavi, majmune,ti si nitko i ništa....... trajalo je to nekoliko minuta.

Treba li mi odvjetnik?

Kolike su šanse da dobijem spor?

Napominjem da nisam uputio niti jednu nedoličnu riječ dotičnom gospodinu samo sam fizički sjeo na vez i nisam se htio pomaknuti.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li bilo svjedoka? Želite li pokrenuti privatnu kaznenu tužbu protiv počinitelja radi uvreda? Za svaki slučaj, savjetujem Vam da si negdje notirate točno od riječi do riječi što Vam je počinitelj rekao dok Vam je još svježe u glavi, tako da u slučaju potrebe sastava privatne tužbe možete to ponoviti svom odvjetniku.

Posljedice osude za kazneno djelo uvrede su novčana kazna i eventualna javna isprika, tako da osim moralne zadovoljštine u kaznenom postupku radi uvrede ne možete ništa ostvariti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija