Jump to content

Ovrha american express


emilanko

Preporučene objave

Pozdrav,

 

trebala bih pomoc.

Danas mi je na adresu stigla ovrha. Ja ne zivim u Hrvatskoj, trenutno sam u Njemackoj i ne radim (trudna sam), imam 500 eura mjesecno primanja.

Radi se o dugu sa American express kartice u iznosu od cca 13000 kn, a sada je sa svim troskovima skoro 16000 kn. Moram platiti u roku od 8 dana, a ja te novce nemam. Nemam racun u Hrvatskoj te nemam nikakvu nekretninu na svoje ime.

Ovrha naravno nije urucena meni osobno, niti poslana preporuceno vec je stigla na moju adresu u hr te su ju moji roditelji preuzeli. Prije te ovrhe na tu adresu nije mi stigao niti iedan racun niti opomena o ovrsi.

 

Sto da radim, kako mogu odgoditi placanje? Mogu li mi sjesti na racun u inozemstuvu?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgoditi možete tako da uputite prigovor na rješenje o ovrsi prema uputi o pravnom lijeku pa da sve ode na sud kao parnica koja će u najboljem slučaju biti zakazana za godinu dana! Odgoditi možete i dogovorom ili nagodbom sa ovrhovoditeljem ako on na to pristane! U prvom slučaju imati ćete neke dodatne troškove otprilike 2-3 tisuće kn, a ukoliko se uspijete nagoditi možete proći i povoljnije! Ovo sve vrijedi ukoliko je potraživanje za vas nesporno i želite ga podmiriti! Ukoliko se radi o javno bilježničkoj ovrsi naplata u inozemstvu će vjerojatno biti nemoguća, ali ako ovrha bude na osnovu pravomoćne sudske presude moći će vas ovršiti institutom "europskog ovršnog naloga"! Predlažem da u komunikaciji s ovrhovoditeljem ne date informaciju o svojem sadašnjem boravištu, kako mu ne biste olakšali posao! Dovoljno je da mu date do znanja da nemate prihoda i da će ovrhu teško naplatiti ako se ne nagodi!:vjeruj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija