Jump to content

Predmet poslovanja trgovačkog društva


Andrija Katalenić

Preporučene objave

Može li trgovačko društvo kojem su između ostalih kao predmet poslovanja upisane šifre 60 (kopneni prijevoz; cjevovodni transport), 63 Prateće i pomoćne djelatnosti u prometu i 74.4. Promidžba (reklamna i propaganda): * Međunarodni prijevoz robe, tereta i putnika cestom, nuditi usluge uslužnog prijevoza tereta (to ne bi bila primarna djelatnost).

 

Ako sam dobro shvatio ovaj dio prava, društvo se može baviti samo onim djelatnostima koje su upisane u sudski registar društva. Ako je tako, može li društvo kod osnivanja nabrojati sve i svašta samo da ne mora kasnije mijenjati osnivački akt i upis u sudski registar ili postoje neka ograničenja tome?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala.

 

Da osnivam društvo upisao bih baš sve :fucka:. Jedino je možda zez prema van. Mislim, kak to izgleda ako se društvo bavim svim i svačim. Može značit i da se ne bavi ničim.

 

Nema na čemu.

 

No da, s upisanim "morem" djelatnosti postake malo upitna kredibilnost tvrtke, a i malo bi bzvze bilo imati 50 djelatnosti ili registriranu djelatnost popravka računala u tvrtci koja se uglavnom bavi građevinarstvom.

 

Pa kao što rekoh, uglavnom se registrira primarna djelatnost uz par popratnih i povezanih, te još par na koju bi se posao mogao proširiti u budučnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija