Jump to content

Uzdržavanje bračnog druga nakon razvoda


Anita0801

Preporučene objave

Pozdrav !

Ukratko : Roditelji mi se razvode nakon 40 godina braka . Stan u kojem žive je prodan i biće podjeljen po pola . Mama zahtjeva "uzdržavanje" od oca jer nema dovoljno sredstava za život . Od imovine ona ima nekretninu u kojoj trenutno živi ...nasljedila ju je od pokojnog oca mog djede . Nekretnina je u gradu i vrijednost joj je oko 50.000 eura . Krajem ovog mjeseca ili početkom 8 mjeseca ove godine dobiće mirovinu . Koji je iznos u pitanju ne znam .. Možda će sad ružno zvućati , ali moj otac nju 25 godina uzdržava , što od svoje plače , što od mirovine u koju je otišao . U tih 25 godina ona se nije pokušala niti jednom zaposliti tj naći bilo kakav posao ..

Ocu je nabila hrpu dugova što po kreditnim karticama , što što minusu tekućeg računa . I sad nakon 40 godina braka ona se želi " osamostaliti " tako da "dugove" koji su nastali ostavi ocu , a traži da ju se uzdržava financijski . Otac nema nikakve nekretnine , a od pola iznosa koje će dobiti prodajom stana mislio si je kupiti neki manji stančić da ima neki krov nad glavom . To uzdržavanje što mater traži bi finacijski uništilo mog oca , jer uz dugove koje mora otplačivati , morao bi još i materi plačati uzdržavanje , dakle njemu ne ostaje ništa drugo nego štrik oko vrata i da se ubije ...ukratko ostalo bi mu 1000 kuna za život što nije dovoljno ni da pokrije troškove režija , a kamoli hranu . Drugo otac je 50% invalid , dakle ne može si naći neki dodatni posao od kojeg bi preživio . Dakle moja mater ima nekreninu u svom vlasništvu , uz to dobiće pola iznosa od prodaje stana , mirovinu i još traži za uzdržavanje , jer nema od čega živjeti . Otac ima mirovinu i pravo na pola iznosa od prodaje stana nakon razvoda braka . Drugo moja mama se mene " odrekla" znam da to nije zakonski moguće , ali ne želi imati nikakav kontakt samom , niti sa svojim unukom zato što sam stala na stranu oca , a i zato što smo ja i moje djete po njoj potencionalni " lopovi" tj smatra da joj možemo oteti njezinu " imovinu" koju je nasljedila . Ja ocu financijski ne mogu pomoći jer i sama jako teško živim ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija