Jump to content

prvo ispitivanje


cyberdude9173

Preporučene objave

Vaš slučaj potpada pod slučaj tzv. obvezne obrane, stoga će vam se, ako sami ne uzmete branitelja, postaviti branitelj ex offo (po službenoj dužnosti), doduše tek nakon dostave optužnice.

 

Što se tiče upita, u pravilu kada DORH odredi provođenje dokazne radnje prvog ispitivanja okrivljenika, šanse da odustanu od progona su tek teoretske, stoga nazočnost branitelja na prvom ispitivanju neće biti od krucijalne važnosti. Sa šutnjom se ne možete dovesti u gori položaj, to je sigurno.

 

S druge strane, ako je predmet jasan kao suza, onda se najboljom opcijom čini dogovor odnosno presuda na temelju sporazuma, no to je opet slučaj obvezne obrane, gdje morate imati branitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima. Bio sam danas na konzultacijama sa odvjetnikom. radi se o posjedu 200+ doza 3 vrste psihodelika i trave ispod 1grama .on mi je savjetovao priznanje vec na prvom ispitivanju. da je to jedini moguci put do izbjegavanja zatvora iako nema dokaza o prodaji vec sam "uhvacen" na parkiralistu, gdje me je policija legitimirala te izvrsila pretres iste sekunde cim sam im dao osobnu. prakticki su mi iscupali stvari iz auta bez pitanja ili ikakve najave, a kad sam odbio pretres onda su me drzala dvojica dok su ostali cijeli auto prekopali. cijela optuznica je prakticki puna neistina, no zato i idu u grupama od 7 u civilu tako da moja rijec nista ne znaci protiv njihove.

 

ne radi se o nikakvoj dojavi u to sa siguran, posto se stvarno radi o osobnoj zalihi u vrijednosti niti 1000kn. niti je bilo ikakvnih daljnjih pretresa stana ili mene.

 

kolko sam shvatio na ovaj nacin prakticki ovisim o sucu i njegovim stavovima o psihodelicima te mom drustvenom kontekstu.

 

nisam nikad kaznjavan niti cak imam prekrasaj ikoji.

 

Mislite li da je to dobar pristup s moje strane ili imam ikakve sanse ako priznam samo posjed a ne preprodaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje je problem što se radi o ogromnoj količini, a teretit će vas se za posjedovanje s namjerom preprodaje, ne i da ste stvarno to preprodavali. Obzirom na količinu, na ovom svijetu nema suca, koji će vam povjerovati da se radilo o drogi za osobnu uporabu.

 

Jedina šansa, da je tako nazovem, je u eventualnoj nezakonitosti pretrage, ali bojim se da je ta šansa teoretska, a vjerojatno bi i odvjetnik reagirao na to, kada ste bili kod njega.

 

Obzirom na sve, najboljom solucijom se čini priznanje. Slobodno potražite i treće mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija