Jump to content

psihičko zlostavljanje i oštečivanje imovine


danid

Preporučene objave

Pozdrav!Možeti mi,molim Vas dati bar neke smjernice od koga zatražiti bilo kakvu pomoć u ovoj državi...naime...bratić je pokrenul zahtjev za razvod i iselio iz stana svoje bake,a žena je ostala u stanu sa dvoje malodobne djece.Ona sad naravno,ne plaća račune i sve račune mora plačati njegova baka koja je vlasnik toga.Promijenila je bravu i ne mogu ući u stan ni vodu očitati koju pušta u kadu da teče samo da poveća račun.Radi im strahovitu materijalnu štetu(čupa povrće na vrtu i ostavlja počupano,sa totalnim herbicidom je poprskala blizu 100 tuja,polijala auto sa nekakvim uljem itd.)Obratili su se policiji al oni ne izlaze za takve "sitnice".Pokušali su joj zatvoriti vodu jer ju nije plačala i policija je naravno na to odmah izašla i zaprijetila im da joj moraju otvoriti vodu,koju nije platila 2 godine???Objasnite mi,molim Vas..kako ona može njih terorizirati i njih nema ko zaštititi a ona je zaštičena na neki način iako je klasičan primjer zlostavljača???Kome se obratiti za pomoć???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o bivšoj supruzi Vašeg bratića, ne o baki? Ako nema osnove na kojoj žena stanuje dalje u stanu, treba pokrenuti postupke radi predaje u posjed i iseljenja (građanske postupke), bojim se da je tu policija stvarno u pravu i da je to građanska, parnična, a ne prekršajna ili kaznena stvar. Za svu materijalnu štetu treba je utužiti za povrat štete. Za sve neplaćene režije također.

Za početak savjetujem da baka angažira odvjetnika koji će dotičnoj uputiti oštar dopis s pozivom za iseljenje, pa ako se ne odazove, onda podnijeti tužbu.

Neko drugo rješenje ja ne vidim, institucije se obično nemaju javnog interesa petljati u privatne stvari fizičkih osoba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o supruzi jer je u tijeku brakorazvodna parnica,baka im je dala stan na korištenje,on je iselio jer nije mogao podnositi više svađe a i djeca su to slušala svaki dan pa je odlučio otići...ona praktički tamo di stanuje nema apsolutno ništa...nije problem tužba,nego što će trajati par godina a ona svaki dan radi materijalnu štetu i neda im mira....hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, upravo tako kako Vam je i odgovoreno, baka, kao vlasnik stana, bi trebala pokrenuti postupak radi iseljenja i predaje u posjed stana koje je njezino vlasništvo...

 

No, ako je tako kako Vi navodite u svom postu, onda bi trebala reagirati i policija, jer se radi o KD iz čl. 235. st. 1. KZ-a (Oštećenje tuđe stvari), a koje KD se progoni po prijedlogu, tj. po službenoj dužnosti..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija