Jump to content

Alimentacija


Taso Pećinar

Preporučene objave

Vodim sudski postupak zbog ne plaćanja alimentacije protiv bake mojega djeteta.Sud koji je udaljen od mog prebivališta cca 50 km. presudio je iznos za baku 50% manji od zatraženog.Zanima me da li nakon završetka sudskog procesa imam pravo zatražiti od bake nadoknadu svih mojih uloženih sredstava u taj proces tj. kompletne troškove mog odvjetnika uključujući i naknadu za prijevoz odvjetnika do suda.Podsjećam sud mi je odobrio 50% nadoknade troškova tj. 1250.00 kn od uloženih 2500.00 kn.Platio sam plus 1000,00 kn za privremenu mjeru međutim to se nije ostvarilo, pa pitam da li imam pravo na povrat i tog iznosa i od koga?Napominjem da prije pokretanja procesa moja odvjetnica mi je rekla da sve troškove koje budem imao nadoknađuje izgubljena strana međutim sada priča drugu priču

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako u donesenoj presudi glasi odluka o troškovima? Ako ona glasi "Svaka strana snosi svoje troškove", onda Vam je sve rečeno - sami snosite troškove postupka. U postupku ste uspjeli s 50%, a pravilo o troškovima glasi da se odluka o troškovima donosi razmjerno uspjehu u sporu. Dakle, sve i da odluka glasi da Vam baka mora naknaditi troškove, ona Vam mora naknaditi 50% nastalih troškova. BTW, odvjetnica Vam zaista možda nije dobro objasnila, jer baka nije u cijelosti izgubila, baka je 50% uspjela u sporu, a Vi ste 50% izgubili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija